Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen otel ihalesini kazanan Hilton Grubu adına işin yapımı için yetkili firmalarla resmi sözleşme imzalandı. Hilton Garden Inn Balıkesir 18 ayda tamamlanıp hizmete girecek.
Kasım ayının sonunda Belediye Encümeninde gerçekleşen ihalenin ardından geçtiğimiz hafta sonu da Hilton Garden Inn Oteli’nin yapımıyla ilgili KGM ve KGL Gruplarının konsorsiyumu ile gerekli anlaşma sağlandı. KGM Grup Yönetim Kurulu Başkanı  İlhan Karakaya, Balıkesir’de yapılacak Hilton için KGL Grubu ile konsorsiyum kurduklarını ve Balıkesir’e güzel bir eser kazandırmak için çalışmalara başlayacaklarını belirtirken, KGL Yönetim Kurulu Başkanı da, uzun bir çalışma sonucu ihaleyi kazandıklarını ve bu nedenle keyifli olduklarını ifade etti. KGL Yönetim Kurulu Başkanı, “Ortağımız ile birlikte inşallah Hilton Garden Inn’ı 18 ay gibi bir süre içinde Balıkesir’e kazandıracağız” dedi.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi adına Genel Sekreter Osman Yenidoğan, sözleşmeyi imzaladı. Konuyla ilgili kısa bir değerlendirmede bulunan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Osman Yenidoğan, “Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı adına KGM ve KGL ortak girişimi ile birlikte Hilton Otellerinin Balıkesir’de yapacağı Garden Inn otel anlaşmasını gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Balıkesir’imize marka değeri katacak olan böyle bir anlaşmayı imzalamaktan dolayı mutluyuz. Büyükşehir olma noktasında özellikle alt yapı ve hizmet standartları anlamında eksiklerimizi yerine getirmek ve bu eksikleri gidermek anlamında çalışmalar gerçekleştirdik. Hilton Otel anlaşması da bu kapsamda yapıldı. Hem biz Hilton Otellerine hem Hilton Otelleri Balıkesir’e ciddi bir marka değeri kazandıracaktır. Otelin yapılacağı bölgede ciddi bir cazibe merkezi oluşturacağını düşünüyoruz. Balıkesir’de yüksek standartta otel hizmeti ihtiyacı duyan halkımızın ve dışarıdan gelen konuklarımızın bu hizmet neticesinde Balıkesir’imizden çok daha mutlu bir şekilde ayrılacağını düşünüyoruz. Halkımıza, Balıkesir’imize hayırlı, uğurlu olsun” dedi.
Editör: Haber Merkezi