Balıkesir bugün hareketli bir gün yaşadı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, fabrika açılışları yaptı, Marangozlar Küçük Sanayi Sitesi ile Teknokent'in temelini attı. Hakk'a yürüyen Balıkesirli alim Hacı Sıddık Naci Eren'in cenaze törenine katıldı. Valilik, Büyükşehir Belediyesi ile AK Parti il başkanlığını ziyaret etti.

Organize Sanayi Bölgesi'nde incelemelerde bulunan Özlü, Sem Mobilya Fabrikası ve Çağsan Merdiven Fabrikası'nın açılışlarını da gerçekleştirdi.
Bakan Özlü'ye Balıkesir'deki programlarında Vali Ersin
 Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, AK Parti İl Başkanı Hasan Demiraslan eşlik etti. 

Bakan Özlü, Çağsan Merdiven Fabrikası ile Sem Mobilya Fabrikasının açılış kurdelalarını kesti.  

Yatırımları nedeniyle işletme sahiplerini kutladı, Balıkesir ve ülke ekonomisine hayırlı olmasını diledi. 
 

MARANGOZLAR SİTESİNİN TEMELİNE İLK HARCI KOYDU
Bakanı Faruk Özlü, Organize Sanayi Bölgesi'nde iki fabrikanın açılışını gerçekleştirdikten sonra Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin girişimleri sonucu projelendirilen Altıeylül Ağaç İşleri Küçük Sanayi Sitesi'nin temelini attı.
 
OSB'YE DESTEK SÖZÜ VERDİ
Marangozlar sitesi temel atma töreninde Bakan Özülü şöyle konuştu:
"Balıkesir OSB'yi de destekleyeceğiz. Bu siteler rastgele siteler olmasın, güneş enerjisinden istifade eden, arıtma tesisleri olan siteler olsun istiyoruz. Kreşlerimiz, modern yönetim binaları olsun istiyoruz. Bakanlık olarak gereken her türlü desteği sağlayacağız."
TEKNO KENT'İN TEMELİNİ ATTI
 
Bu arada, kuruluşuna yıllar önce karar verilmesine rağmen bugüne kadar personel atamasından başka birşeyin yapılmadığı Teknokent için ilk ciddi adım bugün atıldı. Balıkesir Üniversitesi'nin Çağış Yerleşkesi'nde kurulacak Teknokent'in temeline ilk harç Bakan Özlü'nün de katıldığı törenle konuldu.  
KİTAP FUARININ AÇILIŞINI YAPTI
 
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı  Dr. Faruk Özlü,  Vali Sayın Ersin Yazıcı'yı ziyaret ettikten sonra Balıkesir Kitap Günlerinin açılışını gerçekleştirdi.
HEM TARIMDA HEM SANAYİDE GÜÇLÜ
 
Bir dizi ziyaret için Balıkesir'e gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ziyaretleri kapsamında Vali Ersin Yazıcı'yı makamında ziyaret etti.
Balıkesir Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikaların temel atma ve açılışı sonrasında Balıkesir Valiliğini ziyaret eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Valilik Şeref defterini imzalayarak, Vali Ersin Yazıcı ile bir süre görüştü.
BALIKESİRLİLER ADINA TEŞEKKÜR ETTİ
Ziyaretlerinden dolayı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü'ye teşekkür eden Vali Ersin Yazıcı, "Balıkesirliler adına sizi burada görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. İnşallah bu ziyaret Balıkesir'imiz ve sanayimiz için ülkemiz için hayırlı uğurlu olur. "dedi.
BALIKESİR TARIMIN YANI SIRA SANAYİSİ İLE DE BÜYÜYOR
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü ise, Balıkesir'in tarımın yanı sıra sanayisi ile de büyüdüğünün altını çizerek, Balıkesir'deki sanayinin gelişmesi, büyümesi ve daha nitelikli hale gelmesi için çalışacaklarını vurguladı.

Editör: Haber Merkezi