BALIKESİR'i yöneten isimler şehire yeni yatırımların gelmesi noktasında seferberlik başlattı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Sanayi Odası Başkanı Hasan Eğinlioğlu, Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Fehmi Erdem, Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdullah Gün'den oluşan Balıkesir'in A Takımı Ankara'da çeşitli temaslarda bulundu. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanıyla görüşen Balıkesir heyetine, rahatsızlığı nedeniyletedavi görmekte olan Adil Çelik dışındaki  AK Parti milletvekilleri de eşlik etti. 

YÜCEL BAŞKAN KAPTANLIK ETTİ

Balıkesir ve ilçeleri için önemli projeleri olan Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, şehrin dinamiklerini de harekete geçirdi. Yılmaz,  "tüm çabamız daha güzel bir Balıkesir için" dedi.

RAHMİ KULA AÇIKLAMA YAPTI

ANKARA dönüşü heyet adına Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula açıklama yaptı.
Alman otomobil devi Volkswagen Grup’un Türkiye’de yatırım yapma kararının şehrimizdeki tüm kurum ve Kuruluşları harekete geçirdiğini anımsatan Rahmi Kula, Ankara temaslarıyla ilgili şu bilgiyi paylaştı: 

Bütün yolların kesişme noktasında olan İlimiz son dönemde yatırımcıların gözdesi haline gelmiştir. Her geçen gün Balıkesir’e yapılması planlanan yeni yatırımlar konusunda gelişmeleri yakından takip ediyoruz.

İlimize yeni yatırımların getirilebilmesi ve önümüzdeki dönemde Türkiye’de yatırım yapacak olan firmalara yer gösterilmesi sırasında Balıkesir’in doğru anlatılabilmesi adına Balıkesir Ak Parti Milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, Altıeylül ve Karesi İlçe Belediye Başkanlarımız, Balıkesir Ticaret Odası, Sanayi Odası ve Ticaret Borsası Başkanlarımız ve Balıkesir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanımızdan oluşan bir heyet ile, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Sayın Arda ERMUT'u ziyaret ederek şehrimize yatırım ile ilgili istişarelerde bulunduk.

YATIRIM İÇİN EN İDEAL YER
Görüşmemizde Balıkesir’e yatırım yapılmasının nedenleri, yatırımın neden cazip olduğu, alt yapısıyla, lojistik imkanlarıyla Balıkesir’in bu yatırımlara hazır olduğu konusunda Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Yetkilileri bilgilendirildi.

BAŞKAN BALIKESİR'E GELECEK
Toplantıda, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi yetkililerini yatırım olanaklarını yerinde incelemek üzere şehrimize davet ettik.

Volkswagen’in henüz hangi ülkeye yatırım yapacağı belli değil. Ancak bizim ziyaretimizin gerek otomobil yatırımı gerekse bundan sonra gelecek yatırımlar için farkındalık yarattığı düşüncesindeyim.
Bizler şehrin tüm dinamikleriyle, birlik ve beraberlik içerisinde Balıkesir’imiz yeni yatırımlara hazır olduğuna inanıyor ve yeni yatırımları İlimize bekliyoruz.


Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ziyaretimizin ardından heyet olarak, aynı zamanda Burhaniyeli hemşehrimiz olan Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü CİRİT’İ makamında ziyaret ederek fikir alış verişinde bulunduk.

Editör: Haber Merkezi