BALIKESİR Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, hafta sonu gittiği Almanya'da PD Group firmasıyla görüştüğünü, üst üste yaptıkları toplantıların sonucunda Mercedes'in torunu olan PD Group'un sahibinin Balıkesir'e 100 milyon AVRO'luk yatırım yapacağını müjdeledi. 
BSO Başkanı İsmail Uğur, BTO Başkanı Fahri Ermişler ile birlikte gittiği Almanya'daki temasları hakkında bilgi veren Uğur, Balıkesir'e Kompozit Vadisi kurmak istediklerini  kaydetti. 
BALIKESİR'DE KOMPOZİT VADİSİ
Başkan Uğur, şunları söyledi: 
“PD Group cam elyaf, fiber glas, kompozit malzeme üretimi. Air Bus uçakları ile rüzgar güllerinin yedek parçaları ve otomotiv hammaddesi üretiyor. Biz burada Balıkesir'de bir Kompozit Vadisi oluşturalım istiyoruz; Burada bir kümelenme olsun. Bandırma'da düşündüğümüz Kimya Sanayi ile ilgili kümelenme gibi Balıkesir'de de bir Kompozit Vadisi olmasını istiyoruz. 
YATIRIM BÖYLE GELİR, İSTİHDAM BÖYLE SAĞLANIR
PD Group sahibi, Balıkesir'e Şişecam'ı da getireceğini söyledi. Buraya Daimler 100 milyon AVRO yatırım yaptığında onun yan sanayisi olarak oto yan sanayi, rüzgar gülleri yan sanayi, uçak yan sanayi ile beraber en az 100-200 milyon AVRO daha yatırım gelir. 
İnşallah Balıkesir'e geliyorlar, gözünüz aydın. İşte istihdam böyle sağlanır, üretim böyle sağlanır, cari açık böyle kapanır.” 

Editör: Haber Merkezi