Türkiye Vagon Sanayii Anonim Şirketi tarafından Adapazarı'nda üretilen ilk yerli dizel tren seti "Anadolu", İzmir-Balıkesir-Bandırma arasında törenle seferlerine başladı.

Törene Vali Ahmet TURHAN, Balıkesir Milletvekilleri Ahmet Edip UĞUR, Tülay BABUŞÇU, Karesi Kaymakamı Ahmet ERDOĞDU, Altıeylül Kaymakamı Bayram GALE, TCDD İzmir Bölge Müdürü Selim KOÇBAY, çok sayıda vatandaş katıldı.

TCDD İzmir Bölge Müdürü Selim KOÇBAY Bandırma-Balıkesir-İzmir ulaşımında tarihi bir gün yaşandığını belirterek, Türkiye'nin hızlı tren teknolojisine sahip dünyada 8. ve Avrupa'da 6. ülke konumuna geldiğini vurguladı. KOÇBAY, TCDD'nin, bir yandan yüksek hızlı ve hızlı tren projelerini diğer taraftan da lojistik köy projelerini hayata geçirdiğini, yıllardır el değmemiş hatlarda yenileme çalışmaları yürüttüğünü de sözlerine ekledi.

Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip UĞUR, daha önce dışarıdan ithal edilen tren setlerinin artık, ülkede yerli imkanlarla üretildiğini vurgulayarak, vagonları, lokomotifleri ve rayların yerli imalat olduğunu söyledi.

Vali Ahmet TURHAN ise konuşmasında bir yerdeki ulaşım imkanlarının gelişme ve kalkınmayla doğru orantılı olduğunu ifade etti.

Vali TURHAN, 'Yıllarca yurtdışına gittiğimizde hep hızlı trenleri olan ülkelere gıpta ile baktık. Bugün hızlı tren konusunda dünya 8'incisiyiz. Ülkemizde büyük şehirlere hızlı tren gidiyor, yakında da Balıkesir'de hızlı trenden nasibini alacak. İzmir-Bandırma demiryolu Balıkesir açısından çok önemli. Eğer bugün Balıkesir'e yatırım yapılıyorsa, yabancı sermaye geliyorsa, demiryolunun çok büyük etkisi vardır. İki büyük limanı birbirine bağlayan demiryoludur. Bu hizmetlerde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Konuşmaların ardından Valimiz Ahmet TURHAN, Milletvekili Ahmet Edip UĞUR, DDY İzmir Bölge Müdürü Selim KOÇBAY ile diğer davetliler içini gezdikleri "Anadolu" dizel tren seti ile Balıkesir-Bandırma yönündeki Yeniköy istasyonuna kadar yolculuk ederek, vatandaşlarla sohbet etti.

Vali TURHAN ve Milletvekili UĞUR, trenin makinist kabininden Balıkesir Tren Garı'ndaki vatandaşları selamladı.
Editör: Haber Merkezi