Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, NEFES kredisi hakkında şu açıklamayı yaptı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) öncülüğünde ve Türkiye’deki tüm Oda ve Borsaların katılımı ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin (KOBİ) finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak üzere gerçekleştirilecek olan KOBİ Destek (Nefes) Kredisi protokolü 31 Ağustos 2018 tarihinde imzalanmıştır.

Kobi Destek ile ilgili operasyonel süreçler tamamlanmış olup üyelerimiz 21.09.2018 Cuma gününden itibaren Odamızdan alabilecekleri “KOBİ Destek (Nefes) Kredisi başvurusu içindir.” ibareli faaliyet belgesi ile kredi kampanyasına katılan 8 banka olan Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, İş Bankası, Garanti Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım kredi başvurusu yapabileceklerdir.

Üyelerimizin kullanacağı kredi firma başına 100.000-TL üst limitli olup, 6 ay anapara ödemesiz, 12 ay eşit taksitli geri ödemeli toplam 18 ay vadeli olacaktır. Vadenin uzatılması veya kısaltılması mümkün değildir. Kullandırılacak kredinin brüt faiz oranı aylık % 1,85’dir. Bankalar Üyelerimizden, % 0,03 kefalet başvuru bedeli ve komisyonu dışında üyelerinizden herhangi bir masraf komisyon talep etmeyecektir.

TOBB öncülüğünde başlatılan Kobi Destek Kredisini Oda olarak katkı sağlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Kredinin Odamız üyelerine ve gerek İlimiz gerekse Ülke ekonomisine canlılık kazandıracağını umuyor ve hayırlı olmasını diliyorum.

Rahmi KULA
Balıkesir Ticaret Odası
Yönetim Kurulu Başkanı

Editör: Haber Merkezi