Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Balıkesir İl Müdürlüğü'nün yeni hizmet binası için yer tahsisinin yapıldığı bildirildi. 
İl Müdürü Ömer Çalışkan, Bursa yolu üzerine yapılacak  binasının yapımına Başbakanlık'tan  gelecek izin sonrasında başlanacağını söyledi.
Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve SSK'nın birleştirilerek yeniden yapılandırılması ile kurulan Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK), yeniden yapılandırmaya paralel olarak Balıkesir'deki hizmet binasının da yenileneceği kaydedildi.  
SGK Balıkesir İl Müdürü Ömer Çalışkan,ajans10.com muhabirine yaptığı açıklamada, Hacıilbey Mahallesi'nde 1952 yılında yapılan binada hizmet veren kurumun yeni binaya taşınması amacıyla başlatılan çalışmalarda sona gelindiğini belirtti. 
Çalışkan, Bursa yolu üzerinde İl Özel İdaresi ile Belediye'ye ait olan 3 dönümlük alanın SGK'ye tahsisi amacıyla protokol imzalandığını  ve ihale sürece için Başbakanlık'tan gelecek onayın beklendiğini  açıkladı. 
Çalışkan, ''Yeni binanın yapımıyla ilgili tasarruf tedbirleri çercevesinde  Başbakanlık izni gerekiyordu. Gereken başvurular yapıldı. Bu sürecin daha da hızlanması için kendi inşaat emlak dairemizle yazışmaları tamamladık. Tasarruf tedbirleri doğrultusunda Başbakanlık genelgesiyle izin isteme süreci başlayınca ister istemez biraz gecikti. Bandırma kurumumuz içinde aynı işlem söz konusu. Burada Hazine'den yer tahsisi istemimiz vardı. Sorun çıkınca başka bir yere talip olduk. Belediye imar değişikliğini yaptı. Hazine'den yer tahsisini bekliyoruz'' diye konuştu. 
SGK'nın Balıkesir'de halen Hacıilbey, Dumlupınar ve Atatürk mahallelerindeki üç ayrı binada işveren ve işveren ve sigortalılara hizmet verdiğini anımsatan Çalışkan, halen Özel İdare Sosyal Tesisleri olarak kullanılan 3 dönümlük alana yapılacak hizmet binasının 10 bin metrekare kullanım alanı bulunacağı ve tüm birimlerin buraya taşınarak hizmetlerin daha sağlıklı şekilde verilmeye başlanacağını kaydetti. 
Çalışkan, yeni hizmet binasının temeli atıldıktan 450 gün sonra bitirilmesinin planlandığını sözlerine ekledi. 
-TÜMSİAD'a ziyaret -
Bu arada, SGK İl Müdürü Ömer Çalışkan, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Balıkesir Şubesi'ni ziyaret ederek kurumun çalışmaları hakkında bilgiler aktardı. Şube Başkanı Eşref Kolçak ve  dernek yöneticileriyle karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.  
SGK'nın bir yandan para toplayan diğer yandan para harcayan bir kurum olduğuna işaret eden, ''Parayı biz gelir olarak adlandırıyoruz. Sigortalı ve işverenlerden karşılıyoruz. Alt yapı çalışmalarını tamamlayabilmemiz için paranızın olması gerekiyor. Sigorta gelirleri ve kayıt dışı istihdam bizim konularımızdan bir tanesi bunun için sivil toplum kuruluşlarıyla seminer ve toplantılar yaptık. Kayıt dışı ile mücadelede denetimlerimizi arttırdık.  Kayıtlı istihdamı  teşvik ediyoruz'' dedi. 

Editör: Haber Merkezi