Kazdağları Şahinderesi Kanyonu'nda yapımına başlanacak cam seyir terası projesi beğeniye sunuldu.


586 METRE YÜKSEKLİKTE OLACAK

Edremit Belediyesi tarafından Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Kazdağları’nın 836 rakımlı Şahinderesi Kanyonu’na zeminden 586 metre yükseklikte cam seyir terası yapılacak.

GMKA DESTEK VERİYOR

Kazdağları Şahinderesi Kanyonu’na 250 metre kare çelik konstrüksiyon üzerine cam seyir terası projesi Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından başarılı bulunarak bir buçuk milyon lira hibe desteği almaya hak kazandı. 

KAMİL SAKA İMZASI VAR

Mayıs ayı gibi ihalesi yapılacak olan Kazdağları Şahinderesi Kanyonu’na cam seyir terası projesi hakkında gazetecilere açıklama yapan Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, seyir terasının bölgenin turizm aktivitesi bakımından önemli bir merkez olacağını söyledi.

KONTROLSÜZ GEÇİŞ ÖNLENECEK

Kazdağları Şahinderesi Kanyonu’na yapılacak olan cam seyir terası sayesinde Milli Parklar Şefliği tarafından kontrol noktası yapılarak milli parkların geçiş noktasının kontrol altına alınacağını da kaydeden Saka, “Seyir terası sayesinde kontrolsüz bir şekilde dağa çıkış noktalarından biri olan bu nokta kontrol altına alınarak dağa çıkışlar disiplinli hale gelecek. İnsanlarımızın artık Kazdağları’nın güzelliklerini daha modern tesislerde, daha uygun koşullarda seyretmeleri, bu tesisler içinde oturup kısa da olsa bir süre istirahat atmalarını sağlayacak bu tür tesisler bölgemize daha çok değer kazandıracak” dedi.

KÖRFEZE DEĞER KATACAK

Saka, “Buraya yapılacak olan cam seyir terası. Yani insanlar camın üzerinde yürürken aşağıya baktıklarında bu doğa güzelliğini görecekler. Teras çevresinde seyir zevkinin yanı sıra ziyaretçilere Kazdağları’nın  doğal güzellikleri ve efsaneleri anlatılacak. Dünyanın ender bölgelerinden bir tanesi olan Kazdağları’mızın zenginliğini, güzelliğini dünya insanlarına bu şekilde de tanıtmış olacağız” diye konuştu.

ADRENALİN TUTKUNLARI YAŞADI

250 metrekare olacak olan ve çelik konstrüksiyon üzerine yapılacak olan projenin çevre düzenlemesinde ise ahşap ve taş kullanılarak doğaya ve hiçbir canlıya zarar verilmeyeceğini ifade etti.

TEMMUZ SONU BAŞLIYOR

Başkan Saka,  “Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Edremit Belediyesi tarafından her iki kurumun özkaynakları ile hazırlanan projenin 2019 Nisan-Mayıs ayında ihale aşaması tamamlanarak Haziran-Temmuz 2019’da inşaatın başlaması planlanıyoruz.

2,5 MİLYON LİRAYA MAL OLACAK

24 ay içerisinde bitirilerek hizmete açılmasını hedeflediğimiz projenin 2 milyon 418 bin lira olan toplam maliyetinin 1 milyon 488 bin lirası Güney Marmara kalkınma Ajansı’nın hibe kredisinden 930 bin lirası ise belediyemiz tarafından karşılanacak” dedi.


ALKIŞLER KAMİL SAKA İÇİN
Başkan Saka, ekibiyle beraber Şahindere kanyonuna giderek cam seyir terası yapılacak alanda incelemelerde bulundu.Objektiflere bu görüntüyü verdi.

Editör: Haber Merkezi