BALIKESİR Ticaret Odası (BTO) Başkanı Mahmut Yavuz, Çin'in yakaladığı ekonomik ivmeyle tüm dünya ekonomilerini tehdit eder hale geldiğini söyledi.
Yavuz, Balıkesir Ticaret Odası olarak Çin ile ilgili gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek, "Çin yakalamış olduğu büyük ekonomik ivme ile tüm dünya ekonomilerini tehdit eder hale gelmiştir. Bu gelişme neticesinde son yıllarda Çin’in desteklemesiyle çeşitli ülkelerle Çin’i Anlamak adına projeler yapılmıştır. Balıkesir Ticaret Odası olarak Çin ile ilgili gelişmeleri yakından takip etmekteyiz. Son olarak 25 Aralık günü BTO Genel Sekreterimiz,Türk-Çin İş Forumuna katılarak çeşitli görüşmeler yapmıştır.

"ÇİN STRATEJİSİNİ DEĞİŞTİRDİ"

Son yaptığı kalkınma planı ile Çin stratejisini değiştirmiştir. Çin devleti yeni planlama ile Çinli firmaların yurt dışı yatırımlarını desteklemektedir. Türkiye-Çin dış ticaretindeki ülkemiz aleyhine olan tablodan dolayı Türkiye gibi ülkelerden ithalatını arttırmaya çalışmaktadır. Dolayısı ile Çin ülkemiz için önümüzdeki yılların önemli pazarlarından biri olmaya adaydır. Lojistik konumu itibari ile Çinli firmaların yatırım için Balıkesire daha çok ilgi göstereceklerini öngörmekteyiz. Bu bağlamda Balıkesir iş dünyasına Çin ile ilgili çalışmalarını derinleştirmeyi ve Çin yatırımlarını yakından takip etmeyi öneriyoruz. Kalkınma ajansının sağlamış olduğu mali destekle Balıkesir Ticaret Odası olarak Mayıs 2013'de Şangay’da yapılacak olan SIAL CHINA Fuarına katılım çalışmalarına başladık" dedi.

Editör: Haber Merkezi