Altın madalyalı Turyağ  Balıkesir’in gururu oldu
 
İlimiz ve ülke ekonomisiyle gıda ve tarımına önemli katkılar sağlayan TURYAĞ, gıda sektörünün altın madalyası olarak nitelendirilen ‘FAO Madalya'sını Balıkesir’e getiren ilk firma olarak tarihe geçti. 
 
95 yıllık köklü bir geçmişe sahip TURYAĞ, bugünkü yönetimi tarafından satın alındığı 2007 yılından buyana yaptığı yatırımlarla yarattığı katma değerin yanında istihdam, başarı grafiği her yıl katlanarak artan pazarlama politikası ve Türk gıda ve tarım sektörüne katkılarından ötürü FAO Madalyasına layık görüldü. 
 
Gıda sektöründe 'altın madalya' olarak nitelendirilen FAO Madalyası'nın ödül töreni İstanbul Grand Cevahir Kongre merkezinde düzenlendi. 

BALIKESİR’DE  İLK OLDU
Her yıl düzenlenen Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Günü ülkemizde de son altı yıldır Tarım Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler FAO Türkiye Temsilciliğinin işbirliğiyle, TÜGİS tarafından organize edilen törenin açılış oturumunda ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de hazır bulundu.  Eker, törendeki konuşmasında ülkemizde verimlilik arttırmanın önemine değindi. Sektör temsilcileri ve üniversitelerin ilgili bölümlerinden öğrencilerin de sunum yaptığı törende TURYAĞ ile birlikte Sunar Mısır ile Namet’e “FAO Madalyası” ödülü sunuldu. 
Törende, dünyadaki tarım ve gıda üretiminin geliştirilmesi ve modernleştirilmesi konusundaki önemli çalışmalara imza atan en büyük uluslararası kuruluş olan Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından da Türk tarımına katkı yapan kurumlara madalya verildi. 
TURYAĞ’A ÇİFTE ÖDÜL
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), kuruluş yıldönümü ve aynı zamanda Dünya Gıda günü  etkinlikleri kapsamında, TURYAĞ A.Ş.’yi gıda ve tarıma yaptığı katkılardan ötürü madalyayla ödüllendirdi.
Türkiye’deki 500 büyük sanayi kuruluşu sıralamasında ‘En hızlı büyüyen firma’ arasında 183. sırada bulunan ve ülkemizin önde gelen bitkisel yağ üreticilerinden TURYAĞ, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından altın madalya ile ödüllendirildi.
Türkiye tarımına yaptığı katkılar nedeniyle TURYAĞ’a lâyık görülen ödülü, ülkemizin marka kuruluşu İzmir’den Balıkesir’e kazandıran isim olan ünlü işadamı A. Edip Uğur kabul etti. 

BAKAN EKER TAKDİM ETTİ
TURYAĞ yönetim kurulu başkan vekili A. Edip Uğur, ‘Gıda sektörünün altın madalyası’ olarak nitelendirilen FAO Madalyasını ve  Bakanlığın TURYAĞ’a  “Gıda Güvenliğine Katkılarından” dolayı verdiği teşekkür belgesini Gıda, Tarım ve Hayvancılık  Bakanı Mehdi Eker’in  elinden aldı.
TURYAĞ Yönetim Kurulu Üyesi A. Edip Uğur, “Bu ödülü TURYAĞ’ı zirveye taşıyan tüm çalışma arkadaşlarım adına alıyorum. Kendimizi halen yolun başında sayıyoruz. Turyağ, kökü bir geçmişe sahip. Ülkemizin değerli bir markasını Balıkesir’e kazandırmanın ve istihdam yanında ülke ekonomisine yönelik çabalarımızın takdir edilmesi bu yöndeki çabamızı ve çalışma heyecanımızı teşvik ediyor.” dedi. 

 AÇLIĞI YOK ETMEK İÇİN ÇALIŞIYOR
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ise açlığı yok etmek ve beslenme şartlarını iyileştirmek amacıyla 1943’te kurulan ve 1946’da Birleşmiş Milletlerin uzmanlık kuruluşu hâline gelen en eski teşkilatlarından biri konumunda bulunuyor. Merkezi Roma'da bulanan FAO, dünyada yayılmış çok sayıda büroları ile hizmet veriyor. 1960’lardan sonra çalışmalarını, daha çok tarım ürünlerinin geliştirilmesi ve protein eksikliğinin giderilmesi konularında yoğunlaştıran FAO'nun üyeleri ise BM ülkelerinin çoğunluğundan oluşuyor. Türkiye ise 9 Haziran 1947 tarih ve 5063 sayılı kânun gereğince teşkilâta üye olan ülkeler arasında yer alıyor.

Editör: Haber Merkezi