Balıkesirliler İnsani Yardım Vakfı'nın önderlik ettiği yardım kampanyasına adeta destek yağdırdı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye" çağrısıyla başlattığı kampanyada toplanan yardımların içinde bulunduğu tır, Cuma namazından sonra Zağnos Paşa Camii önünden dualarla yola çıktı. 6 yaşındaki Muhammet Çavuş harçlığını biriktirdiği kumbarasını Suriye'ye göndererek kampanyaya katıldı. Başbakan Erdoğan'ın "Suriye için bir ekmek, bin battaniye" adı altında sağduyu çağrısına destek veren Balıkesir'deki odalar, dernekler ve vakıflar Esed'in bomba yağdırdığı Suriye halkına insani yardım yağdırdı. 6 yaşındaki bir çocuğun harçlığını biriktirdiği kumbarasını Suriye'ye göndermesi herkesi duygulandırdı.

KÜÇÜK MUHAMMED ÖRNEK OLDU
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Balıkesir Şube Sorumlusu Mustafa Memiş, Zağnos Paşa Camii önünde düzenlenen törende Balıkesir'in konuya çok duyarlı davrandığını, bu hafta ilk tırın gönderildiğini söyledi. Memiş önümüzdeki hafta Cuma günü ve daha sonraki hafta aynı gün ihtiyaç maddeleriyle doldurulacak iki tırıda Suriye'ye göndereceklerini söyledi.
Dualarla yola çıkarılan araçta 20 ton un, bin adet battaniye ve 5 ton gıda bulunduğunu ifade eden Memiş, "5 tonluk gıda yardımının içinde, yağ, pirinç, peynir gibi ürünler yer alıyor. Hedefimiz Suriye'ye üç tır göndermek. İnşallah haftaya bir tır daha göndereceğiz. Daha sonraki hafta bir tır daha. İlk tırımızı 10 günlük yardımlarla gönderiyoruz. Kampanyamız üç hafta sürecek. Kampanyamız kapsamında 6 yaşındaki kardeşimiz Muhammed Çavuş, harçlığını biriktirdiği kumbarasını Suriyeli kardeşlerine gönderdi. Bu çok duygulu, bir o kadar da gurur verici bir olay" diye konuştu.

MÜFTÜLÜK PERSONELİNDEN 250 BİN LİRA
Müftü Yardımcısı Necati Kara ise cami kapılarında görevli din adamlarından 10'ar lira olmak üzere 250 bin lira para topladıklarını söyledi. Savaşın çok kötü olduğunu dile getiren Kara, "Bu savaşta kim haklı kim haksız bizi ilgilendirmez. Bizi ilgilendiren oradaki insanların öldürülmesi, çekilen acı. İnsanlar ekmek bulmakta zorlanıyor, hatta ekmek kuyruğunda bombalanıyor. İnşallah diğer haftalarda Allah bize 3-4 tır göndermeyi nasip eder" ifadelerini kullandı. Zağnos Paşa Cami önünde yüzlerce kişiyle edilen duanın ardından yola çıkan tırın Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü sınır kapısından geçerek, Suriye'ye yardımların ulaştırılması planlanıyor. 

Editör: Haber Merkezi