BALIKESİR'de 50 kuruşa satılan 300 gramlık ekmek zamlandı. Fırıncılar 20 kuruşluk zammı hemen yürürlüğe koydu.
Fırıncılar Odası Başkanı Niyazi Tunç, üç yıldan beri her şeye zam geldiği belirterek, "Biz ise ekmeğe zam yapmadık. Bir kısım fırıncılar icralık durumda. Balıkesir halkının bizi anlayışla karşılayacağına inanıyoruz" dedi. Tunç'un, amacı Balıkesirliler'e ucuz ekmek yedirmek olan Belediye bünyesindeki Fırıntaş'a da seslenerek, zam yapmasını istemesi şaşkınlık yarattı. 

Tunç, oda binasında Balıkesir Bakkallar ve Bayilar Odası Başkanı Hasan Yançıl ve fırıncıların katılımıyla bir basın toplantısı düzenledi. 2008 yılında Fırıncılar Odası ve ESOB yönetiminin 300 gram ekmeğin 70 kuruştan satılması kararı aldığını hatırlatan Tunç, ancak fırıncıların büyük fedakârlık yaparak üç yıldır bu zammı uygulamadığını kaydetti.

''BELEDİYE'DE ZAMMI UYGULASIN'' ÇAĞRISI YAPTILAR

Tarifeyi uygulamadıkları takdirde fırınların kapısına kilit vurmak zorunda kalacağını savunan ve aynı zamanda MHP'den Belediye Meclisi üyesi olan Niyazi Tunç, "Bunun sonucunda da vatandaşlarımız, ekmeği 1 liraya dahi alamayacak hale gelecek. Üç yıldan bu yana un, Maya, yakıt, kira, işçi maaşları ve hammaddeye gelen zamlara karşı zorlanmamıza rağmen üstesinden geldik ve ekmeği 50 kuruştan sattık. Üzerimizde kambur olarak duran zamlar karşısında nefes almak istiyoruz. Bu açıdan da ekmeği 70 kuruştan satmaya başlayacağız. Belediyenin kuruluşu olan Fırıntaş'ın da bize destek olarak tarifeyi uygulamasını bekliyoruz. Manisa ve Bursa'da 75, Çanakkale'de 70 kuruştan satılıyor" diye konuştu.

halkaliays.com
Editör: Haber Merkezi