Milletlerarası Ticaret Odası Başkanı Gerard Worms’dan ödülünü alan Yırcalı, iki dönemdir yürüttüğü başkanlık görevinin 2012 yılı sonunda bitmesiyle başkanlık görevinden ayrılmakla birlikte Dünya Odalar Federasyonu yönetmeliği gereği, başkandan sonra ikinci sorumlu kişi olan 'Onursal Başkan' olarak görevine devam ederek Türkiye’nin uluslararası alanda sesini duyurmaya devam edecek.
ICC’de 1995-1996 yılları arasında başkanlık görevini yürüten Rahmi Koç’tan sonra, ikinci Türk olarak görev yapan Yırcalı, bu görevi 14 yıldır başarıyla sürdürüyor.
WCF – Dünya Odalar Federasyonu’nun ilk Türk başkanı olarak 2009 yılında 140 ülkeden gelen oda başkanlarının katılımıyla İstanbul’da düzenlenen Dünya Odalar Kongresi ile birlikte önemli bir çalışmanın önderliğini yapan Rona Yırcalı, bu kongre ile birlikte Türk iş dünyasının yabancı ortakları ile buluşmasını sağladı.
Ayrıca, kongre sırasında Dünya Odalar Federasyonu’na bağlı bulunan 140 ülkedeki 15 bin oda arasında elektronik ortamda ilk defa demokratik bir seçim gerçekleştirildi. WCF’de görev süresinin yıl sonunda bitmesinin ardından Onursal Başkan olarak devam edecek olan Yırcalı, Türkiye ve Türk iş dünyası için çalışmalarına yine devam edeceğini belirtti. 14 yıldır dünyanın pek çok yerinde toplantılar yaptıklarını söyleyen Yırcalı, bugüne kadar çeşitli ülke odaları ile temaslarda bulunarak Türk girişimcilerinin yeni işbirlikleri kurabilmeleri için çalıştığını ifade etti.
Editör: Haber Merkezi