Kurban Bayramı’nı sevdikleriyle geçirmek isteyenlerin yoğun talebi nedeniyle bayrama sayılı günler kala otobüs biletleri tükendi.
Otobüs firmaları, vatandaşların mağdur olmaması için ek seferler düzenleme kararı aldı.
Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Başkanı Mehmet Erdoğan, yoğun talep nedeniyle bayrama sayı günler kala otobüs biletlerinin tükendiğini söyledi. Kurban Bayramı’nın, resmi açıklama yapılmamasına rağmen 9 gün olacağı umudunun yüksek olduğunu belirten Erdoğan, şunları kaydetti:
“Arife gününe kadar rezervasyonlar dolu, dönüşlerde de 18 ile 20 Ekim yoğun. Vatandaşlarımız ellerini çabuk tutarlarsa ek seferlerden yararlanabilirler.”

YOLLARDA 10 BİN OTOBÜS

Erdoğan, bayram günlerindeki yoğunluklarda vatandaşların mağdur olmaması için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın önceki yıllarda uyguladığı D2 belgeli otobüslerden yararlanma uygulamasının Kurban Bayramı’nda da yapılacağını ifade ederek, “341 otobüs şirketi 8 bin 500 otobüsle hizmet ediyoruz, bin 500’e yakın turizm grubunda çalışan D2 otobüsünün de katılımıyla 10 bin otobüs vatandaşımıza hizmet edecek. Bayram yoğunluğu nedeniyle biletlerin büyük kısmı tükendi, ek seferler açılıyor” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi