BALIKESİR Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğur ve Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler, Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Ahmet Sakbaş ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. KÜÇÜKSAN’ın Organize Sanayi Bölgesi’ne taşınması, kalifiye iş gücü sıkıntısı ve büyüyen Balıkesir ekonomisinin ele alındığı ziyarette BSO Başkanı Uğur, gelecekle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

BALIKESİR DÜNYADA MARKA OLACAK

Balıkesir’de sanayi kümelenmesini her alanda geliştirmek için önemli adımlar atmaya devam ettiklerini belirten Uğur " Sadece Organize Sanayi Bölgesi değil, Küçük Sanayi Sitesi de bizim için çok önemli. Gerçekleştirdiğimiz ve planlanan projelerimiz yan sanayi kollarının gelişmesini ve global ölçekli firmaların dikkatini çekerek sadece ihtiyaçlarının tedarik edilebilmesine değil, nitelikli iş gücü yetiştirilmesine de katkı sağlayacak. Bu sayede Balıkesir sanayisi dünya çapında bir marka haline gelecek" dedi.



KÜÇÜKSAN'I OSB’YE TAŞIMAYI PLANLIYORUZ

Yapısal ve ekonomik olarak hızla büyüyen bir Balıkesir sanayisinin olduğunun altını çizen Uğur" Hızla ilerleyen bu süreçte Küçük Sanayi Sitesi’nde üretim yapan firmaların Organize Sanayi Bölgesi’ne taşınmasını planlıyoruz. Bu projemiz ile KÜÇÜKSAN'da yer darlığı yaşayan işletmeler hem rahat bir nefes alacak, hem de istihdam alanları artacak.Öte yandan son zamanlarda sıklıkla üzerinde durduğumuz yetişmiş iş gücü sıkıntısının çözümü için bazı planlamalar yapıyoruz.Bunun için hızla hareket ediyoruz.Amacımız sanayicinin sıkıntısını çözerek işsizliği de en az seviyeye çekmek ve Balıkesir’i yatırımcı açısından daha değerli kılmak..‘ diye konuştu.

SAKBAŞ: NİTELİKLİ BALIKESİR SANAYİYE HÜKMEDECEK

Ziyarette konuşan, Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Ahmet Sakbaş  " KÜÇÜKSAN yönetimi olarak büyüyen Balıkesir ekonomisine katkıda bulunmak hem yerel hem de yatırımcı işletmeler için bir görev arz ediyor. Balıkesir'e yapılan yatırımlar ve oluşturulan projeler kalkınma planlaması ve büyüyen Türkiye ekonomisi için değerli bir kaynak oluşturuyor. Burada önemli olan, her zaman dediğimiz gibi, Balıkesir’in büyümesi, Büyükşehir unvanına yakışır biçimde sürdürülebilmesi, iyi yerlere gelmesi ve güzel yatırımlar getirebilmemiz.” Ziyaretin ardından Başkan Uğur ve Ermişler, Balıkesir Sanayi Odası'na kayıtlı esnafları ziyaret ederek, KÜÇÜKSAN'da üretim yapan firmaların istek ve taleplerini dinledi.
Editör: Haber Merkezi