Balıkesir Sanayi Odası (BSO) Başkanı Ahmet Kula, Türkiye ekonomisinin değişimine öncülük eden Anadolu sermayesine engel çıkarmayın. Kamu idaremizi, haksız ve vicdansız duruş sergileyen bankalar için ciddi somut önlem almaya çağırıyorum" dedi.
Kula, gazetecilere yaptığı açıklamada, Balıkesirli sanayici ve iş adamları olarak, 2023 yılında bir milyar doların üzerinde ihracat hedeflediklerini, bu rakamı kolaylıkla yakalayacaklarına inandığını belirtti.
Temmuz ayında yürürlüğe girmesi beklenen yeni Türk Ticaret Kanunu'nda yer alan bazı maddelerin iş dünyasında sıkıntıyı beraberinde getireceğini ileri süren Kula, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlaya'nın yeni Türk Ticaret Kanunu'ndaki sıkıntılı maddelerin değiştirileceği yolundaki açıklamasını sevindirici bir girişim olarak değerlendirdiklerini ifade etti.
Kula, iş adamlarına yeşil pasaport verilmesiyle ilgili konunun henüz hayata geçirilemediğine de değinerek, "Başbakanımız talimat vermişti. Oda ve borsa başkanlarıyla iş adamlarına yeşil pasaport verilmesi için çalışmalar yapıldı. Ancak bu hayata geçirilemedi. Elinde yeşil pasaportu olan zihniyet önümüze duvarlar ördü. Kendi ayağımıza pranga vurdurmayalım. Ülkemizi sadece bürokratların değil, iş adamlarının da temsil ettiği unutulmasın" diye konuştu.
Bazı bankaların küçük ve orta ölçekli işletmelere (KOBİ) karşı yaklaşımını "insafsızlık" olarak değerlendirdiklerini ifade eden Kula, bankalara yönelik eleştirilerin son dönemde giderek artmaya başladığını söyledi.
Anadolu'daki işletmelere çok zor şartların uygulandığını ileri süren Kula, şunları kaydetti:
"KOBİ'lere bu yaklaşımı asla tasvip etmiyorum. Bankaların bazılarını uyarmak istiyorum; KOBİ'lere çok ağır şartlar uyguluyorsunuz. Anadolu'dan gelen talepleri oyalıyorsunuz. Hatta vicdansızca davranıyorsunuz. Türkiye ekonomisinin değişimine öncülük eden Anadolu sermayesine engel çıkarmayın. Kamu idaremizi, haksız ve vicdansız duruş sergileyen bankalar için ciddi somut önlem almaya çağırıyorum."
Editör: Haber Merkezi