Balıkesir Sanayi Odası ile Balıkesir Ticaret Odası Başkanlarıyla yönetim kurulu üyeleri Ankara'ya adeta çıkarma yaptı. Balıkesir heyeti Ankara'da Başbakan Erdoğan başta olmak üzere birçok isimle görüşerek, Balıkesir'i anlatarak, yatırım çağrısında bulundu

Balıkesir Sanayi Odası (BSO) ve Balıkesir Ticaret Odası (BTO) Ankara’da temaslarda bulundu. BSO Başkanı İsmail Uğur ve BTO Başkanı Fahri Ermişler ile oda yönetim kurulu üyeleri önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etti. Başkan ve yönetim kurulları Ak Parti Genel Merkezi'ndeki ziyarette Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur ve Ar-Ge'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'yu da makamlarında ziyaret etti. BSO ve BTO başkanları ve yönetim kurulu üyeleri TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu da makamında ziyaret edip karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. 
GÜNDEM BALIKESİR OLDU
BSO ve BTO Yönetim Kurulu Başkanları ve yönetim kurulu üyeleriyle iki odanın meclis başkanlarının Ankara’daki ziyaret ve temaslarının son derece olumlu ve verimli geçtiği belirtildi. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Edip Uğur, Ak Parti Genel Merkezinde BSO ve BTO heyetine kahvaltı verdi. 
Gündemin Balıkesir olduğu ve çeşitli konularda istişarelerin yapıldığı kahvaltıya Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ve Merkez Karar Yönetim Kurulu üyesi Osman Can da katıldı. Kahvaltının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile de görüşen oda başkanları ve yönetim kurulu üyeleri son günlerde yaşanan olaylarıyla ilgili hükümete desteklerini dile getirirken yaşanan olaylardan dolayı üzüntü duyduklarını ifade ettiler. 
'GEZİ' OLAYLARI DA KONUŞULDU
BSO Başkanı İsmail Uğur ve BTO Başkanı Fahri Ermişler, Başbakan Erdoğan'a bu olaylarda ülkenin planlı bir şekilde itibarının ve ekonomik istikrarının zedelenmeye çalışıldığını dile getirdiler. Balıkesir oda başkanları, "Ekonomik ve itibar olarak büyük zarar gören ülkemizin biran önce bu durumdan çıkması, tüm Balıkesir halkının, odalarının, sivil toplum kuruluşlarının, sendikaların, esnafımızın bu süreçte sağduyulu olması ve provokasyonlara kapılmadan aklıselim davranmaları gerekmektedir" dedi. 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise bu süreçte Balıkesir Sanayi ve Ticaret Odalarına desteklerinden dolayı teşekkür etti. 
BALIKESİR'E YATIRIM DAVETİ
BSO ve BTO heyeti Ankara'daki ziyaretlerine Ankara 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde 50 ülkeye ihracat yapan ve bin 500 kişi istihdam eden Hidromek firması ile devam etti. Balıkesir 1. ve 2. Organize Sanayi Bölgesi Müdürlerinin de katıldığı toplantıda Hidromek yetkililerine Balıkesir OSB ile ilgili imkanlar, Lojistik Köy hakkında bilgi verilip Balıkesir OSB’de yatırıma davet edildi. Hidromek kurucusu ve genel müdürü H. Basri Bozkurt bugünlerde bin dönümlük bir arazi üzerinde yatırım planladıklarını, bu planlamalarında Balıkesir’i de değerlendireceklerini, kendilerine iletilen tekliften memnun kaldıkları, firma yetkililerinin en yakın zamanda Balıkesir’de incelemelerde bulunacakları bildirildi.
TOBB VE DEİK YÖNETİMİ İÇİN SÖZ ALDILAR
BSO ve BTO heyeti daha sonra TOBB genel merkezine geçerek TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile makamında bir araya geldiler. Rifat Hisarcıklıoğlu’na Ağustos ayında yapılacak TOBB seçimlerinden sonra oluşacak yeni yönetiminde, Balıkesir ilinin, TOBB yönetim kurulu ve DEİK yönetiminde temsil edilmesi gerektiği ısrarla belirtildi. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun syeniden seçilmeleri halinde bu konuda söz alındığı bildirildi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Balıkesir'deki seçimlerde gösterdikleri başarılarından dolayı yeni başkanlar İsmail Uğur ve Fahri Ermişler'i tebrik etti. 
BAKAN YAZICI'DAN DESTEK SÖZÜ
TOBB ziyaretinin ardından Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir'i de makamında ziyaret eden Balıkesirli oda başkanları Ankara sanayisi hakkında bilgi alıp, Balıkesir ili hakkında da bilgi verip, Özdebir'i Balıkesir’e davet etti. Balıkesir'deki odalardan ilk defa misafir kabul ettiğini belirten Nurettin Özdebir ziyaretten büyük bir memnuniyet duyduğunu söyledi. 
BSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğur ve yönetim kurulu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’yı da makamında ziyaret etti. Balıkesir’in sorunlarının konuşulduğu toplantıda İsmail Uğur Bakan Yazıcı'dan Balıkesir için destek sözü istedi. BSO ve BTO başkan ve yönetim kurulu Ankara'daki ziyaret ve temaslarının ardından Balıkesir'e döndü. Oda başkanlarının bu tür ziyaret ve istişarelerinin devam edeceği bildirildi.
Editör: Haber Merkezi