BALIKESİR Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler, çalışmaları son hızla devam eden İzmir-İstanbul otobanının Balıkesir ekonomik yaşamına büyük katkı sağlayacağını bildirdi.
Türkiye'nin Cumhuriyet tarihine damga vuran büyük projeleri arasındaki ve Balıkesir'i de çok yakından ilgilendiren İzmir-İstanbul otoyolun yapımı büyük hızlı sürüyor. 
Büyük projenin Balıkesir etabındaki çalışmalar  Altıeylül ilçesine bağlı Ortamandıra ve Ertuğrul kırsal mahalleleri sınırlarında devam ederken Balıkesir iş dünyasını da otoyolun devreye gireceği günü bugünden sabırsızlıkla beklemeye koyuldu.
Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler, geçmiş yıllarda Balıkesir'in en büyük eksikliği olarak gördükleri "YOL"suzluk sorununun son 8-10 yıldaki hamlelerle büyük ölçüde aşıldığını kaydetti. 
"İstanbul-İzmir otoyolu projesinin de devreye girmesiyle Balıkesir'in çehresi değişecek" diyen Ermişler, büyükşehire olan mesafenin kısalmasının daha iyi ticaret imkanı yaratacağını söyledi. 
Ermişler, otoyolun ekonomik açıdan Balıkesir'e büyük katkı sağlayacağına inandıklarını belirterek, "Otoban'dan geçenleri Balıkesir'de mola vermelerini ve ürünlerimizi görmelerinin imkanını yaratmalıyız" diye konuştu.
İstanbul-İzmir arasını 3.5 saate indirmesi beklenen  otoyol projesinni 2018 yılı sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

Editör: Haber Merkezi