CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, 2003 yılında özelleştirilen Balıkesir SEKA Kağıt Fabrikası hakkında yargının satışın iptali yönünde verdiği kararların uygulanması gerektiğini söyledi.

Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Av. Namık Havutça, Balıkesir SEKA İşletmesi ile ilgili olarak TBMM Başkanlığına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cevaplandırması amacıyla yazılı soru önergesi verdi.

Havutça, 1.1 milyon dolara satışı gerçekleştirilen SEKA Balıkesir İşletmesi hakkında Yargıtay 18. Hukuk Dairesi'nce onaylanarak kesinleşen karar doğrultusunda Sümer Holding A.Ş. adına tapu tescil işlemlerinin 7 Haziran 2010 tarihinde tamamlandığını hatırlattığı önergesinde, "O günden bugüne Balıkesir SEKA, Balıkesir’in kanayan yarası oldu ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, halen fabrikayı Albayrak Turizm Seyahat İnşaat Ticaret A.Ş.’den geri alabilmek için mücadele vermektedir." görüşüne yer verdi.

Havutça, yargı kararlarına rağmen Albayrak Turizm Seyahat İnşaat Ticaret A.Ş’nin Balıkesir SEKA İşletmesini elinde tutmasını “devlet malını gasp etmek” anlamı taşıyıp taşımadığını ve bu gasp için hukuki bir mücadele başlatıp başlatmayacaklarını Başbakan’dan yanıtlamasını istedi.

Havutça bir sorusunda da “Hükümetiniz döneminde gerçekleşen ve bir hukuk mücadelesine dönüşen bu özelleştirmenin Balıkesir ekonomisi ve ulusal ekonomiye beraberinde sosyal dayanışmaya katkısı olduğuna inanıyor musunuz?” dedi.


Editör: Haber Merkezi