Sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamının oluşturulması için işletmelerin iş sağlığı ve güvenliği profesyoneli istihdam etmeleri bir zorunluluk haline geldi. Her geçen gün artan bu ihtiyaç, kendini iş sağlığı ve güvenliği alanında geliştirmek isteyen adaylar için de önemli bir fırsat yarattı. Aynı zamanda eğitim programını tamamlayan adayların girebileceği sınav sayısı sınırlamasının kaldırılması ile sınava girmeye hak kazanan kişi sayısında rekor seviyeler gözlendi. Sınava girmeye toplam 139 bin 231 aday hak kazandı.

TÜM İŞLETMELER İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ÖNLEMLERİNİ ALMAKLA YÜKÜMLÜ

Türkiye’nin sanayileşmesi ve büyümesi her geçen gün artıyor. Yapılan mevzuat değişiklikleri ile; tüm işletmeler, iş sağlığı ve güvenliği önlemlerini almakla ve bu alanda çalışan profesyonel personel istihdam etmekle yükümlü hale geldi. Bu durum, iş sağlığı ve güvenliği uzmanına olan ihtiyacı artırdı.

REKOR SAYIDA BAŞVURU

Önümüzdeki ay düzenlenecek 2’inci Dönem İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı’na girmeye toplam 139 bin 231 aday hak kazandı. Bu kapsamda; A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı için bin 602, B Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı için 10 bin 640, C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı için 83 bin 588, İşyeri Hekimliği için 19 bin 3 ve diğer hizmetlerde çalışacak sağlık personeli olmak için 24 bin 398 aday sınava girmeye hak kazandı.

DAHA HUZURLU VE VERİMLİ BİR İŞYERİ İÇİN ÖNCELİK

Bu alanda görev yapacak profesyonellerin sayısının artması, güvenlik kültürünün topluma aşılanmasında önemli bir etken olarak ortaya çıkıyor. İşyerlerinin iş güvenliği uzmanı istihdam etmesi, daha huzurlu, çalışanların daha mutlu ve işletmelerin daha verimli olabilmesi için de bir öncelik olarak görülüyor.

Editör: Haber Merkezi