Genç vekil Akın, kayıp kaçak bedeli ile sayaç okuma bedellerinin elektrik faturalarına yansıtılmasını engelleyecek bir kanun teklifi hazırladı.  
Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın,  TBMM Başkanlığı'na sunduğu kanun teklifiyle ilgili şu açıklamayı yaptı:
“Maliyetlerin düşürüleceği ve dolayısıyla fiyatların da aşağı çekileceği iddiasıyla elektrik sektöründe yapılan özelleştirmeler amaçlanan sonuca hizmet etmemiştir. 
Tersine halkımızın elektrik enerjisi gideri daha da artmıştır. Artmaya da devam etmektedir. Bu yılbaşında sabahın olmasını bile beklemeden elektriğe zam yapıldı. 
Kendi tükettiği elektrik enerjisiyle ilgisi olmayan kimi bedeller de halkımızın sırtına yüklenmektedir. Elektrikte kayıp kaçağın sorumlusu faturasını düzgün ödeyen sorumlu vatandaşlarımız değildir. 
Bu alanda gerekli yatırımı, bakım onarımı ve denetimleri yapmayanlar sorumludur. Açılan davalarda yargı da bu uygulamayı adaletsiz bulmuş ve vatandaşlarımızın lehine kararlar vermiştir. 
Ancak hükümet ısrarla bu uygulamayı sürdürüyor. Hatta mahkemelerin bu konuda kararlar vermesini engelleyecek, vatandaşlarımızın hak arama yollarını kapatacak düzenleme yapma girişimlerinde bulunuyor. Halkımızın cebinden haksız yolla para alınmasına yol açan bu uygulama daha fazla sürdürülemez.”
Editör: Haber Merkezi