Balıkesir'e artı değer katacak vizyon projeleri arasındaki Alışveriş Caddesi'nin inşaat ruhsatı karşılığında servet tutarında bir rakam Büyükşehir Belediyesi'ne yatırıldı. 
Pegasus'un da sahibi olan ünlü işadamı Ali Sabancı yönetimindeki ESAS Holding, kente kazandıracağı  Alış Veriş Caddesi için Büyükşehir Belediyesi'nden inşaat ruhsatını aldı.  
Bürokratik işlemleri tamamlayan Esas Holding, İzmir yolu üzerinde yapımı tamamlanmakta olan 850 yataklı Şehir Hastanesi'nin yanındaki alana yapacağı Alış Veriş Caddesi'nin temeline ilk kazmayı bir kaç gün içerisinde vuracak. 
ARAZİSİNİ 50 MİLYON LİRAYA SATIN ALDI
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nden ihale yoluyla satın aldığı Alış Veriş Caddesi'nin arazisine 50 milyon lira ödeyen Sabancı, toplamda 100 milyon dolarlık yatırım yapacak.  Balıkesir'e yeni bir anlayış ve vizyon getirecek açık alanda kurulacak Alışveriş Caddesi'nde 150’e yakın dükkan bulunacak. Proje kapsamında 1500 - 2000 kişiye istihdam sağlanacak. 
2 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANACAK
Balıkesirliler artık alışveriş için dışarıya gitmeyecek. Balıkesir’in parası Balıkesir’de kalacak.
ESAS Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Balıkesir'e  yapacakları yatırmla ilgili balikesirim.net haber merkeziyle şu bilgiyi paylaştı: 
“Balıkesir bize çok heyecan veriyor. Bir alışveriş merkezi şehrin sosyal hayatına çok şey katıyor. Bizim yaptığımız planlamada yüzde 15-20 oranında yerellik ön planda. 
BALIKESİR ESNAFINA ÖNCELİK
Balıkesir bölgesindeki yerel yatırımcıları  bu alışveriş merkezine yatırım yapmaya bekliyoruz. 
Yerel esnafa rağmen değil birlikte yapacağız. Mart-Nisan ayı içerisinde kazmayı vuracağız. Arsa dahil 100 milyon dolar bir yatırım yapacağız. Balıkesir'e yapacağımız alışveriş merkezimiz, AVM mantığıyla değil açık alanda alışveriş caddesi formatında olacak.”
Editör: Haber Merkezi