İstanbul-İzmir otoyolunun Balıkesir'i de kapsayan İzmir kısmından başlayan bölümü için 27 Şubat 2011'de temel atma töreni düzenlenecek. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın da iştirak edeceği tören, İzmir Otogarı kavşağında yapılacak. Beş yılda tamamlanacak otoyol, 421 kilometreden oluşacak.

İzmir, Bursa, Yalova, Balıkesir, Manisa ve diğer çevre illerin ekonomilerini de önemli ölçüde geliştireceği belirtilen yolun tamamı 10 milyar liraya mal olacak.

Yap-işlet-devret modeliyle yapılacak otoyolun devreye girmesiyle İzmir-İstanbul arası 3-3,5 saate inecek. Dünyanın en uzun ikinci asma köprüsü ise bu çerçevede Gebze'de yapılacak ve 3 km. uzunluğunda olacak.

Karayolları 2. Bölge Müdürü Erol Altun, İzmir-İstanbul otoyolunun bölüm bölüm hizmete açılacağını kaydetti. İzmir kısmının başlangıcının da otogar olarak planlandığını söyledi.

İzmir-Balıkesir-Savaştepe arasında 100 metrelik koridor şeklinde toplam 22 bin dönüm arazinin kamulaştırılacağını belirten Altun, dönümünün ortalama 10 bin liradan hesaplanması halinde 220 milyon lira harcanacağını, bu paranın da Ege Bölgesi'nde kalacağını ve ekonominin canlanmasına önemli katkı sağlayacağını ifade etti.

Editör: Haber Merkezi