Hasanbaba Çarşısı Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Toplantı Salonu’nda gerçekleşen sınav iki oturum halinde gerçekleşti. Üyelerin sınava katılımı fazlaydı. Farklı meslek dallarında bulunan oda üyeleri esnaflık belgesi alabilmek için ter döktü.


Kahveciler Odası Başkanı Bülent Bilir oda üyeleri ile yakından ilgilendi, sınav hakkında ve belgenin önemi hakkında bilgilendirme yaptı. 
Oda olarak kapsam dışı meslekte yer alan oda üyelerinin bu belgeyi almasının önemine vurgu yapan Başkan Bilir , “Ustalık kapsamında olmayan mesleklerde verilen esnaflık belgesi ile ilgili olarak spor salonu, playstation, organizasyon, çay bahçesi, kahvehane, birahane, cafeterya, internet salonu ve çay ocağında faaliyet gösteren üyelerimiz esnaflık belgesi almak için sınava girdi.

Bu meslekler meslek kapsamı içine alındığı takdirde alınan belgeler üyelere büyük avantaj sağlayacak. Ancak bu sınava girmeyen üyeler belge alabilmek için 3 yıl eğitime tabii tutulacak. Meslekler kapsam içine alındığı taktirde belgeler çıraklık eğitimi uygulaması kapsamına Milli Eğitim Bakanlığı onaylı ustalık belgesi ile değiştirilecek” dedi.


Başkan Bülent Bilir tüm üyelere sınavda başarılar diledi, başarılı olan üyeler sınav sonuçlarının ardından esnaflık belgesi almaya hak kazanacak.

--

Editör: Haber Merkezi