BALIKESİR ve Çanakkale illerini kapsayan Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA), bölgeye yerli ve yabancı yatırımcı getirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Son olarak Çinli Texhong firmasının yeni tekstil fabrikası için çalışmalar yürüten GMKA yetkilileri, firmaya talebi doğrultusunda Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’nde uygun arsaları gösterdi.
Balıkesir, Manisa, Kütahya ve Afyonkarahisar'ı içine alan bölgede yatırım yapmak için harekete geçen Texhong yetkilileri, Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’nde incelemeler yapmak üzere Balıkesir'e geldi. İlk olarak Balıkesir Sanayi Odası’na giden firma sahibi ve Genel Müdür Hong Tian Zhu ile Genel Müdür Yardımcısı Simon Yu, Organize Sanayi Bölgesi hakkında bilgi aldı. Toplantıya GMKA Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan, Balıkesir YDO Koordinatörü Ekrem Özşen, Uzman Haluk Aksu, Başbakanlık Yatırım Destek Ajansı Uzmanı Samet Akyüz, Balıkesir OSB Müdürü Gökmen Zeytun ve Elektrik Mühendisi Cihan Alpay katıldı.
UYGUN ARSALAR GÖSTERİLDİ, BALIKESİR GEZDİRİLDİ
Genel Sekreter Gündoğan, Balıkesir OSB’nin yatırımcılar için uygun olduğunu belirterek, "İnşallah yatırımınızı burada yaparsınız" dedi. Balıkesir OSB’nin avantajları anlatılan firma yetkililerine, daha sonra uygun boş arsalar gösterildi. Şehir merkezinde de kısa bir gezintiye çıkarılan Çinli yatırımcılar, ayrıntılı çalışmalar için GMKA binasına geçti. Burada çeşitli konuların netleştirildiği bir toplantı yapılarak, Balıkesir’in lojistik ve stratejik imkanları, haritalar ve dökümanlar üzerinde anlatıldı. 
VALİ TURHAN'A KONUK OLDULAR
Toplantıdan sonra Çinli firma temsilcileri ve GMKA yetkilileri, Vali Ahmet Turhan’ı ziyaret ederek yatırım konusunda bilgi aktardı.
Ziyaret dolayısıyla son derece memnun olduğunu belirten Vali Turhan, yurdışından yatırımcı çekmenin önemine değindi. Turhan, "Yabancı yatırımcılar için her türlü desteğe hazırız. Bu yatırımın gelmesi halinde diğer Çinli firmalar da Balıkesir’i tercih edecek" diye konuştu. 
Turhan, GMKA'nın özellikle Uzakdoğu'daki ülkelere önem vermesini istedi.
YDO, YATIRIMCILARA REHBERLİK HİZMETİ SUNUYOR
GMKA, Balıkesir ve Çanakkale Yatırım Destek Ofisi (YDO) koordinatörlükleriyle bölgeye yatırımcı çekmek için çalışmalarına hız verdi. Bölgeye gelecek ulusal ve uluslararası yatırımcılar için “tek durak ofis” mantığıyla hareket eden YDO’lar, yatırımcıların her türlü bürokratik işlerimlerini tek elden takip edip sonuçlandırıyor. Aynı zamanda yeni yatırımcılar için imkanları da tanıtarak, bölgeye gelecek yatırımcılar için rehberlik hizmeti sunuyor.
Editör: Haber Merkezi