Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile başlayan Milli İstihdam Seferberliği’ne Balıkesir, 15 bin yeni istihdam sözü vererek katıldı.

Vali Ersin Yazıcı öncülüğünde düzenlenen ve “Balıkesir Milli İstihdam Seferberliği” toplantısında iş dünyasının önde gelen isimleri buluştu.

Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, istihdamın ve ekonominin geliştirilmesi için sanayicilerden ve iş adamlarından destek istedi.

BALIKESİR ELİNDEN GELENİN FAZLASINI YAPACAK

Uğur şunları söyledi:

“Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde Sayın Cumhurbaşkanımızın, başbakanımızın, değerli bakanlarımızın ve 365 oda ve borsanın katılımıyla bir ekonomik şura toplantısı gerçekleştirdik.
Bu toplantıda Sayın cumhurbaşkanımız ekonomik istihdam seferberliği ilan etti ve o gün toplantıda iş dünyasından ciddi anlamda holdinglerden, şirketlerden katkıda bulundular. Yakın zamanda da diğer illerdeki odalarda da, iş dünyasında da bu seferberliğe ciddi anlamda katkıda bulundular. İnşallah biz de Balıkesir iş dünyası olarak elimizden geldiği kadarıyla bu seferberlikte neler yapabileceğimizi birlikte konuşmuş olacağız.
BALIKESiR ev BANDIRMA'DAKİ OSB'LERDEN 550 RAKAMI

Balıkesir’de merkezde OSB I, OSB II, Bandırma OSB, şu anda Burhaniye’deki ihtisas OSB’de ve Ayvalık ve Dursunbey’de yeni kurulan OSB’de inşallah yakın zamanda yatırımlar tamamlanacak, başlanan yatırımlar bitirilecek. İstihdam anlamında bunun ciddi katkı sağlayacağını düşünüyoruz.

Şu anda Balıkesir merkezde ve Bandırma OSB’de Eylül 2017’de bitecek olan 14 fabrikamız var ve bunlar yaklaşık bin 200 kişilik istihdam sağlaması öngörülüyor.

Ayrıca üç gün önce Sanayi Odası’ndan değerli üyelerimize birer yazı göndermiştik. Önümüzdeki 4-5 aylık süreçte ne kadar bir ek iş gücü ihtiyacınız var, alım yapacaksınız diye.

Bize yapılan geri dönüşlerde de 550’ye yakın bir rakam geldi.

Yakın zamanda Aralık ayında Kale Grubuna bir yer tahsisimiz oldu. Geçen hafta Şişe Cam Grubuna OSB’de bir yer verdik.

Haftaya da inşallah Türkiye’nin önde gelen başka bir markasıyla anlaşma yapacağız.

TAŞIN ALTINA GÖVDELERİMİZİ KOYDUK!


Tabi çalışmalarımız, gayretlerimiz devam ediyor. Türkiye ve Balıkesir ekonomisi için ümitliyiz, umudumuz var.
Ümidimizi, umudumuzu kaybetmeden çalışmaya devam ediyoruz.
Muhakkak sıkıntımız var, piyasada darlıklar olabilir. Çeklerle, nakitle ilgili mutlaka sıkıntılar var.
Bunları görmezden gelemeyiz.
Ama inşallah 2017’nin ikinci ve üçüncü çeyreğinde, referandumdan sonra işlerin Türkiye’de, bölgemizde ve dünyada daha iyi olacağı kanaatindeyim.
Bu toplantıya katıldığınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca Allah razı olsun diyorum.
Çünkü bu toplantıdaki herkes elini değil, vücudunu taşın altına koyan insanlar. Buradaki insanlar ülkesi için, milleti için ülkesindeki insanlara aş ve iş veren insanlar."
Editör: Haber Merkezi