Son günlerde hızla yükselen döviz kurları ve altın fiyatlarına yapılan müdahale semeresini göstermeye başladı.

Dolar ve Euro’da hızlı bir düşüş yaşanırken, Ak Parti İl Başkanı Hasan Demiraslan bugün Otel Basri’de, döviz kurunun yükselmesine rağmen, dimdik ayakta kalan sanayici ve işadamlarıyla bir araya geldi. Toplantıya Balıkesir milletvekilleri Adil Çelik, Belgin Uygur, Yavuz Subaşı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula, Balıkesir Sanayi Odası Başkan Vekili Sinan Yırcalı, Balıkesir Sanayici ve İşadamları Derneği (BASİAD) Başkanı Abdullah Bekki, Balıkesir Genç İşadamları Derneği (BAGİAD) Başkanı Emrah Bilcanlı, TÜMSİAD Başkanı Eşref Koçak, sanayici ve işadamları katıldı.

Demiraslan açılış konuşmasında, “Öncelikle böyle zorlu bir süreç yaşanırken, her kesimden işadamımızı, burada görmenin mutluluğunu yaşıyorum. Önce vatan diyen, değerli işadamlarına sahip olduğumuz için, bir Balıkesirli olarak onur ve gurur duyuyorum. Malumunuz, döviz, faiz ve rant lobisi, Türkiye’deki ekonomik büyümeyi durdurup, kriz çıkarmak için topyekun bir saldırı başlatmıştır.

15 Temmuz’da gazi meclisimizin, Savaş uçaklarıyla bombalanması neyse, bugün ekonomimizin kur faiz sarmalıyla kuşatılması da odur. Darbecilere teslim olmadığımız, çıplak ellerimizle tankların karşısına dikildiğimiz gibi,  ekonomi terörü yaratanlara da teslim olmayıp, varımızla yoğumuzla mücadele edeceğiz. Döviz kuruna, faizlere bakıp el ovuşturanlar, hiç heveslenmesin. Aziz Türk milletinin sırtından kazanamayacak, bu millete diz çöktürtemeyeceklerdir.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde, ülkemizde milli bir mücadele başlamıştır. Alaca Mescit toplantılarıyla ülkenin bağımsızlık ateşini yakan, Balıkesirliler, bu mücadeleyi çok iyi bilirler. Buradaki tabloyu görünce Balıkesirlilerin, Türkiye’nin yeni milli mücadelesinde, gereken sorumluluğu alacağına, olan inancım bir kat daha artmıştır. Milli Mücadele döneminde emperyalist güçlere, 15 Temmuz gecesi milli iradeye darbe vurmaya kalkışanlara, Balıkesirliler meydanları doldurarak gereken cevabı vermişti.

Döviz kuruyla ekonomik savaş başlatan hainler, Topraklarında,18 yaşında Amerikan mandasına karşı çıkan Savaştepeli Tıbbiyeli Hikmet’i, Daha yirmisinde şehadete yürüyen Makbule Efe’yi,  Kurtuluş Savaşı kahramanı Koca Seyit’i yetiştiren, bu toprağın insanlarının  'Ya istiklal ya şehadet' dediğini bir türlü anlayamamışlardır. 

Paşa Camisi kubbelerinin kurşunlarını söküp, cephane yapan ecdadın torunları bugün, döviz ve altınlarını bozdurarak ekonomik savaştaki yerlerini almışlardır. İnanıyorum ki, bu saldırıyı da atlatıp, 2023 hedefine, Döviz, faiz ve rant lobisine boyun eğmeyeceğimizi, dost düşman herkes bilsin. Daha önce denediler, başaramadılar. Bundan sonrada başaramayacaklar. Katılımınız ve vatanseverliğiniz için sizleri ayrı ayrı kutluyorum. Bu savaşı inşallah hep birlikte kazanacağız” dedi.

Daha sonra söz alan Ak Parti Balıkesir milletvekilleri, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Kafaoğlu, Altıeylül Belediye Başkanı Avcı, Karesi Belediye Başkanı Yılmaz, oda, borsa, dernek başkan ve yöneticileri emperyalistlere karşı birlik ve beraberlik mesajı verdi. 

Editör: Haber Merkezi