Ulusal Süt Konseyi Başkanı Sabit Karaca ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin açılış konuşmaları ile başlayan etkinlikte, Balıkesir Ticaret Borsası organizasyonu ile Süt ve Süt Ürünleri imalatçısı Balıkesir Ticaret Borsası dört üyesi, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün ve Balıkesir Ticaret Borsası Genel Sekreteri Altuğ Suğür zirvede Balıkesir’i temsil ederek Balıkesir’in süt ve süt ürünlerini katılımcılara tanıttı.

Zirvede çok sayıda katılımcı Balıkesir standını ziyaret ederek Manyas Süt Üreticileri Birliği ile birlikte katılım yapan Ünal Çiftliği, Sarıbaş Süt Ürünleri, Has Aygören ve Altınöz Firmalarının ürettiği peynir çeşitlerinden tadım yaptırarak ürünlerini Dünyanın dört bir yanından gelen sektör temsilcilerine tanıtıp dünya pazarına ürünlerini sundu.

Birebir görüşmeler başta olmak üzere, çeşitli iş görüşmeleri yapılarak ticari bağlantıların sağlandığı zirvede 4 gün boyunca düzenlenen konferans etkinliklerine de katılan Balıkesir Heyeti, şehri bu önemli zirvede tüm dünya ülkelerine tanıttı.

2.ULUSLARARASI COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLER ZİRVESİ YAPILDI

Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından 19-21 Eylül tarihlerinde ATO Congresium Kongre ve Sergi Salonu’nda düzenlenen ‘2. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’ ayrı oturumlara ve çok sayıda renkli etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Zirve, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın açılış konuşması ile başladı. Balıkesir Ticaret Borsası adına Genel Sekreter Altuğ Suğür ve Gıda Mühendisi-Tescil Memuru Alptekin Eren Balıkesir Ticaret Borsası adına fuara katılarak Coğrafi İşareti alınan Balıkesir Kuzusu hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Türkiye’nin dört bir yanından oda ve borsaların stant açtığı coğrafi işaretler fuarı da renkli etkinliklere sahne oldu. Fuara Başkent’te bulunan büyükelçilikler de önemli katkı sağladı. Avusturya, Ekvator, Güney Afrika, Gürcistan, İtalya ve Tanzanya Büyükelçilikleri stant açarak katılım sağladı ve ülkelerinin ürünlerini tanıttı. Sayıları 40’ı aşan ülke temsilcileri de alım heyetleri olarak fuarda yer aldı.

YÖRESEL PEYNİRLER KARS’TA BULUŞTU

Kars Valiliği öncülüğünde Serhat Kalkınma Ajansı ve Ticaret ve Sanayi Odasınca ortaklaşa düzenlenen Yöresel Peynirler Kars Buluşması 27-28 Eylül tarihinde gerçekleşti. Balıkesir Ticaret Borsası Meclis Üyesi Hüseyin Sarıbaş’ın Balıkesir’i temsil ettiği etkinlikte Balıkesir Peynirlerine ilgi yoğun oldu. Festival’e katılanlar Balıkesir Peynirleri hakkında bilgi alırken, tadımlık olarak dağıtılan peynirler katılımcılar tarafından büyük beğeni aldı. 

Editör: Haber Merkezi