Hollanda İstanbul Başkonsolosu Robert Schuddeboom, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'u makamında ziyaret ederek, Büyükşehir Belediyesi çalışmaları ve Balıkesir hakkında bilgi aldı. Başkonsolos Schuddeboom, 2002-2014 yılları arasında Hollanda'nın Türkiye'ye 20 milyar dolarlık yatırım yaptığını bu gelişmenin her iki ülke için büyük anlam ifade ettiğini ve memnunluk duyduğunu belirtti. Türk girişimcilerin Hollanda'da başarılı işlere imza attığını kaydeden Schhuddeboom, Türk iş dünyasının Hollanda'da 7.5 milyar dolarlık iş hacminin olduğunu açıkladı. 
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, başkonsolosun ziyaretinden fazlasıyla memnun olduklarını belirtirken, konuğuna büyükşehir belediyesinin yatırım ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Uğur ve Schuddeoom Balıkesir'in ve Hollanda'nın tarımı ile ekonomik durumunu değerlendirdi. Başkan Uğur, Schuddeboom'a Ayvalık'a inşa edilen Cunda Köprüsü ve kanal ile yapılması planlanan Yat Limanı hakkında bilgiler verirken, Bandırma Port Projesi'nin detaylarını anlattı. Türkiye'nin tarımsal üretiminin büyük bölümünün Balıkesir'de yapıldığını ifade eden Başkan Uğur, ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için ikili çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi.

Ziyaret sonunda Başkan Uğur, Başkonsolos Schuddeboom'a Büyükşehir Belediyesi tarafından Darphane'ye bastırılan hatıra para hediye ederken, Schuddeboom ise Uğur'a Hollanda'yı anlatan bir kitapçık armağan etti.

Editör: Haber Merkezi