GEÇEN AY 9, BU AY 21 BİN LİRA

EDREMİT Akçay'daki bir restoran işletmesi, Ocak ile Şubat ayına ait ve hemen hemen aynı oranda elektrik tüketiminin yansıtıldığı faturaları, sosyal medya hesabından paylaştı.

Biri 9 bin 607, diğeri 21 bin 677 lira olan faturaları takipçilerine gösteren işletme, "Çok şey söylemek istiyorum, ama söylersem hapis içinde gidiyorum anladınız mı?" notunu düştü.

TESK "ESNAF TARİFESİ" İSTİYOR

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, elektrik faturalarına yansıyan yüksek rakamlarla ilgili esnaftan binlerce şikayet aldıklarını belirterek, "Kasap, balıkçı, restorancı dolap çalıştırmasın mı? Ürünleri bozulsun mu? Terzi ütüsünü çalıştırmasın mı? Şimdi bu esnaflar iş yaparken kullandığı elektriğe bakıyor.Esnaf ciddi anlamda zorlanıyor. Çoğu esnaf kapanmamak için bizden çözüm bekliyor. Bu şartlarda işletmeyi ayakta tutabilmek mümkün değil. Elektrikte esnaf tarifesi uygulaması olmalı." dedi.

ŞAMİL TAYYAR'IN UYARISI

AK Parti MKYK üyesi Şamil Tayyar, son dönemde elektrik, doğal gaz ve akaryakıta gelen zamlar üzerinden partisine dikkat çeken bir uyarıda bulundu.

"NE KILIÇDAROĞLU NE DİĞERLERİ AK PARTİ'NİN RAKİBİ DEĞİL"
Tayyar, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Ne Kılıçdaroğlu ne diğerleri, AK Parti'nin rakibi değil. Bu süreçte en büyük muhalif akım; elektrik/doğalgaz/akaryakıt üzerinden şekilleniyor. Mevcut tarifelerin haklı sebepleri olsa bile siyasi tansiyonu düşürmez. Bu yangın mutlaka söndürülmeli, aksini düşünmek bile istemem" ifadelerini kullandı.


AK Parti MKYK üyesi Şamil Tayyar, son dönemde elektrik, doğal gaz ve akaryakıta gelen zamlar üzerinden partisine dikkat çeken bir uyarıda bulundu.

Editör: Haber Merkezi