Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, emeklilerin banka promosyonu almaları konusunda banka genel müdürleriyle yapılan ilk toplantıdan uzlaşma çıkmadığını, Ekim ayı içerisinde banka müdürleriyle bir araya gelip konuyu yeniden ele alacaklarını söyledi.
Bankacılarla yaptıkları ilk toplantının detaylarını paylaşan Bakan Çelik, "Bizim taleplerimizle ilgili, onların söyledikleri arasında bayağı ciddi bir uçurum var, bunu ifade etmekte fayda var. Kamuoyunda şimdi konuşulanlarla, bankanın ortaya koyduğu bilanço, karlar ve olabilecekler arasında hiçbir uyum söz konusu değil.” dedi. Bakan Çelik, kıdem tazminatı konusundaki çalışmaları da "Kimsenin endişe etmeye gerek yok, elde edilmiş haklara dokunulmayacak." sözleriyle değerlendirdi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, emeklilere verilecek banka promosyonlarıyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu. Emeklilerin banka promosyonlarından faydalanma konusunun yetkili sendika olan Memur-Sen’in toplu sözleşme sürecinde ısrarla gündeme getirdiğini belirten Çelik, şunları kaydetti: “Promosyonlar toplu sözleşmede gündeminde olan bir konuydu. Memurlarla toplu sözleşme yaptığımız zaman ilgili, yetkili sendika ısrarla bu konunun masada konuşulmasını ısrarla söyledi. Biz dedik ki; ‘Masada konuşulduğu zaman taraflar yok burada, banka müdürleri yok, karları nedir, zararları nedir, emekliye verdiğimiz 122 milyar liralık maaştan bunların karı nedir ki biz talepte bulunacağız, bunların verileri elimizde yok’ dedik.


Editör: Haber Merkezi