Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik'in, intibak düzenlemesi kapsamında 1 milyon 761 bin emeklinin maaşında 350 liraya kadar iyileştirme yapıldığını açıklaması Balıkesir'de sayıları 140 bini bulan emekli arasında intibak zamlı maaş heyecanına yol açtı.Balıkesirli emekliler dün kulaklarını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in bakanlıkta düzenlediği basın toplantısına dikti, emeklilerin nabız atışları hızlandı. Bakan'ın intibak zamlarında yaptığı artış açıklaması tüm ülkede olduğu gibi Balıkesir'de de emeklileri heyecanlandırdı. TÜED Şube Başkanı Kenan Siyer " Maaşlarımızın elimize geçeceği günü iple çekiyoruz" dedi.

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in emeklilerle ilgili yaptığı açıklamalar, Balıkesir'de sayıları 140 bini bulan emeklilerinin gözlerini maaşlarını alacağı güne dikmesine yol açtı.

Tüm Emekliler Derneği (TÜED) Balıkesir Şube Başkanı Kenan Siyer, "Yıllardan bu yana çıkması için mücadele verdiğimiz yasa bize nefes aldırsın diye dua ediyoruz. Yoksa halimiz harap" dedi.

EMEKLİLER HEYECANLA MAAŞ GÜNÜNÜ BEKLİYOR
Bakan Çelik'in 2012'de ülke genelinde yaklaşık 2 milyon emeklinin maaş adaletsizliğini gideren intibak düzenlemesi kapsamında 438 bin emeklinin maaşında 50 lira, 324 bin emeklinin maaşında 50 ila 100 lira, 715 bin emeklinin maaşında 100-200 lira, 284 bin emeklinin maaşında da 200-350 lira iyileştirme yapıldığını bildirmesi Balıkesirli emeklilerinin kalp atışlarını hızlandırdı.
TÜED Şube Başkanı Kenan Siyer, Balıkesir merkez ilçede 6 bin 500, il genelinde ise 140 bin emeklinin maaş alacağı günü iple çektiğini söyledi.  Emeklilerin intibaktan doğan haklarının Ocak 2013'ten itibaren kendilerine ödeneceğini hatırlatan Siyer, "Kimin ne kadar zam alacağı belli olmadığı için tüm emeklilerimiz maaşlarının eline geçeceği günü sabırsızlıkla bekliyor" dedi.

BAKAN ÇELİK'İN AÇIKLAMASI YÜREKLERE SU SERPTİ
2000 yılından önce emekli olanların 1993 yılından bu yana yasanın çıkması için büyük umutlarla beklediğini dile getiren Dernek Başkanı Siyer, YENİ GAZETEM'e yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"İntibak yasasıyla insan gibi yaşayabilecek bir artış istedik. Bunca yıl umutla bekledik. Yapılan artışın resmi ağızların verdiği bilgilere göre 10 lirayla 322 lira arasında olduğunu öğrenince hayal kırıklığına uğradık. Bakan'ın açıklamalarıyla yüreklerimize biraz su serpildi.

"350 LİRALIK ZAMMI KİM ALACAK?"
Öngörülen miktarın fazlası olan 350 lirayı kim alacak? Kaç kişi alacak bilmiyoruz. Ben emekli olduğumda 11 bin 880 günden emekli olduğum halde ben bile alacağım parayı bilmiyorum. Ancak elime geçince öğrenebileceğim. Yapılan adil bir zam değil ama hiç yoktan iyidir diyoruz. Tavandan yapılan artış emeklilere biraz nefes aldırır, yoksa aşağıda düşük artış alanlar için ise değişen bir şey olmaz. 10 bin gün üzerinden prim ödeyen emeklimizin eline şu anda 2 bin 350 lira eline geçiyorsa, 11 bin 880 günden emekli olan benim elime bin 240 lira geçiyor. İntibak yasasıyla en az bende bu arkadaşım kadar maaş alayım ki, yapılan gerçek bir intibak niteliğinde olsun. Ben bunu intibak diye kabul edemiyorum. Ortaya çıkan sonuca ancak iyi bir iyileştirme diyebiliriz. 10 bin prim gününe karşı 2 bin liranın üzerinde para alan bir emekliye karşı hiç olmazsa benim ki de 2 bin lira olsaydı, belki buna intibak diyebilirdim. Ama ben bin 800 liraya bile razıyım. Bana 300 lira zam verilse maaşım bin 500 lira olur." 

Editör: Haber Merkezi