Kredide eş rızası gerekmeyecek

 Gümrük Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı.

CHP ve MHP'nin karşı çıktığı tasarıya 40 ret oyu çıkarken, 238 ‘kabul' oyu verildi. 92 maddelik torba kanun, gümrükten kaçak akaryakıta, pazar yerlerinden oyuncakların denetimine kadar çeşitli alanlarda önemli düzenlemeler getirdi. Genel Kurul'dan geçen kanunla kredi alınırken eş rızası aranmasının yol açtığı ‘bürokratik ve engelleyici uygulamalar' ortadan kaldırıldı.

Kanunda eş rızası aranmayacak kredi türleri detaylı olarak yer aldı. Buna göre ticaret siciline kayıtlı ticari işletmenin sahibi veya ticaret şirketinin ortak ya da yöneticisi tarafından işletme veya şirketle ilgili olarak verilecek kefaletler, mesleki faaliyetleri ile ilgili olarak esnaf ve sanatkarlar siciline kayıtlı esnaf veya sanatkarlar tarafından verilecek kefaletler ile tarım kredi, tarım satış ve esnaf ve sanatkarlar kredi ve kefalet kooperatifleri ile kamu kurum ve kuruluşlarınca kooperatif ortaklarına kullandırılacak kredilerde verilecek kefaletler için eşin rızası aranmayacak.

Editör: Haber Merkezi