Çin'de ortaya çıkan ve kısa sürede geniş coğrafyalara yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle fırsatçılar hijyen ürünleri başta olmak üzere temel ihtiyaç maddelerini fahiş fiyatlarla satarken, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, karaborsa oluşmasına fırsat vermeyeceklerini belirtti.

Valilikten yapılan açıklama şöyle

"Son dönemde ortaya çıkan ve dünya genelinde yayılan Coronavirüs (Covid-19) nedeniyle bazı ürünlerde haksız fiyat artışı ve stokçuluk yapan şahıs ve firmalarla ilgili şikâyetler artmaktadır.
İlgili tüm kurumlarımız, koronavirüsünü gerekçe göstererek temel ihtiyaç ürünlerinde fiyat artışı ve stok yapan firmalara yönelik inceleme başlattı.
Koronavirüs hastalığı gerekçe gösterilerek bazı gıdalar, temel ihtiyaç maddeleri, hijyen ürünleri ve bazı tıbbi ekipmanlar ile ilgili olarak haksız fiyat artışı ve stokçuluk yapmak suretiyle haksız kazanç elde eden firmalar hakkında re'sen inceleme başlatılmıştır.
Özellikle hijyen ürünlerinde fahiş fiyat artışlarıyla karşılaşan tüm vatandaşlarımız; HFA-bildirim uygulamasından şikayetlerini anlık olarak iletebilir. Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerinin denetimleri devam etmektedir.
Diğer yandan Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından VİMER 189 ihbar hattı uygulamaya konulmuştur. Balıkesir Vergi Dairesi Başkanlığınca da bu hatta gelen ihbar ve şikâyetler incelenerek gerekli yasal işlemler yapılacaktır.
Haksız fiyat artışı ve stokçuluk sebebiyle mağduriyet yaşayan vatandaşlarımız;
ALO 175- Tüketici Hattı,
VİMER 189- Vergi İletişim Merkezi ve
HFA (Haksız Fiyat Artışı) Akıllı Telefon Uygulaması üzerinden şikâyetlerini anlık olarak iletebilir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Editör: Haber Merkezi