Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, kurucu başkanı olduğu Balıkesir Müsbet ve Manevi İlimler Vakfı Aşevi'nin açılışını yaptı. Uğur, aşevinin artık Balıkesir'e mal olduğunu, burada çarkın kendi kendine döndüğünü bildirdi. 
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle yapılan İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı 3 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ile Balıkesir Müsbet ve Manevi İlimler Vakfı'nın açılışlarını gerçekleştirdi. Acil Sağlık Hizmetleri biriminin açılış kurdelesi; Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, AK Parti Balıkesir Milletvekili ve Milletvekili Adayı Av. Mahmut Poyrazlı, İl Sağlık Müdürü Servet Kocaöz, Eski Belediye Başkanı Ziyaettin Tan, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, AK Parti Milletvekili Adayları ve partili yöneticilerle beraber kesildi.

Acil sağlık hizmeti verecek olan birimin hayırlı uğurul olmasını dileyen Başkan Uğur, İl Sağlık Müdürü Servet Kocaöz'ün şahsında tüm sağlık teşkilatına hayırlı görevler diledi. İl Sağlık Müdürü Servet Kocaöz, Başkan Uğur'a yapmış olduğu katkı ve sağladığı desteklerinden dolayı şilt vererek teşekkür etti.   

AŞEVİNDEN LİMİTSİZ SICAK YEMEK

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, aynı yerde bulunan yeni aşevinin de açılışını gerçekleştirdi. Burada düzenlenen törende konuşan Başkan Uğur, kendisinin mütevelli heyette kurucu başkanlığını yaptığı Balıkesir Müsbet ve Manevi İlimler Vakfı Aşevi'nin 20 yıldır şehir merkezinde hizmet verdiğini, burada alan elin veren eli görmeden yapılan hizmette binlerce aileye sıcak yemek dağıtıldığını söyledi. Aşevini Büyükşehir Belediyesi'nin de desteğiyle daha modern bir tesise kavuşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Uğur, aşevinin kendi çarkıyla döndüğünü ve artık Balıkesir'e mal olduğunu söyledi. Açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, şunları söyledi;
“Buradaki aşevi 20 yıl süreyle garip gurebaya, fakir fukaraya, ihtiyaç sahiplerine yemek dağıtımı yapıyordu. Biz istiyoruz ki bu dağıtımı Balıkesir'de daha yaygın yapalım. Muhtarlarımızdan bize kağıt getiren herkese buradan limitsiz yemek alabiliyor. Şu anda 1.200 kişi bizden yemek alıyor. Önceki yer bodrum katta idi, şimdi biz Büyükşehir Belediyesi olarak buraya modern bir aşevi kazandırdık. Yemek pişirilen yer, kileri, buzhanesi ve kesim alanları ile çok modern bir aşevi oldu. Bundan sonra daha geniş alanlarda daha hijyenik şartlarda hizmet vereceğiz. Balıkesir Aşevi halkımıza mal olmuş bir aşevi artık. Burada kurban da kesiyoruz, artık kimseden kurban istemeden, vatandaş kendisi burada adak kurbanlarını kestiriyor. Fasulyesini, bulgurunu, pirincini getiriyor ne yardım etmek istiyorsa vatandaş da yardım ediyor, dolayısıyla bu çark dönüyor. Balıkesir'e mal olmuş bir aşevi. Ben de bundan memnun oluyorum. Balıkesir'liler biliyorlar ki burada kesilen kurban fakir fukaranın midesine gidiyor. Yapılan yardım yine fakir fukaraya aracısız direkt ulaşıyor. İnşallan bizim Balıkesir'de amacımız Müsbet ve Manevi İlimler Vakfı olarak (Belediye destekli) evinden çıkamayanlara da buradan evine yemek servisi yapacağız. Evine kadar her gün ihtiyacı olan yemeği götüreceğiz. Balıkesir'imize hayırlı uğurlu olsun, hayırlı hizmetlere vesile olsun.” 
Daha sonra okunan duanın ardından kurndelesi kesilen aşevini gezen davetliler, Başkan Uğur ile birlikte Vakıf yöneticilerini tebrik ettiler. 
Editör: Haber Merkezi