Balıkesirli genç işadamlarını aynı çatı altında buluşturan Balıkesir Genç İşadamları Derneği'nin (BAGİAD) Nisan ayı toplantısında konuşan dernek başkanı Rahmi Kula, İzmir'in aday şehir olduğu 'EXPO 2020' Fuarı için Balıkesirli genç işadamları olarak göreve hazır olduklarını söyledi. Hükümet tarafından yürütülen çözüm sürecine de belirli sınırlar çerçevesinde destek verdiklerini dile getirdi.

Kula, Ege Genç İş Adamları Dernekleri Federasyonu'nun (EGİFED) Mart ayı toplantısını Bandırma Genç İş Adamları Derneği'nin (BANGİAD) ev sahipliğinde yapıldığını hatırlatarak, "Toplantıda genç girişimciliği destekleyici faaliyetler konuşulurken, EGİFED’in gündeminde yer alan EXPO 2020 ile ilgili bölgemize sağlayacağı faydalar ve adaylık çalışmaları üzerinde duruldu" dedi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur'un derneklerine yaptığı ziyarete de değinen Kula, "Bu ziyarette ülkemizin gündeminde yer alan  konu başlıkları ve içinde bulunduğumuz süreç konuşuldu. Görüşlerin bildirildiği toplantıda bizlerde BAGİAD olarak belirli sınırlar çerçevesinde sürece destek verdiğimizi, öncelikli hedefimizin ilimiz ve ülkemizin kalkınmasına katkı sağlamak olduğunu belirttik" diye konuştu.

Başkan Kula'nın konuşmasının ardından BAGİAD'ın yeni üyeleri Efe Vural ve Erhan Işık kendilerini tanıtarak, işletmeleri hakkında bilgi verdi.

BAGİAD'ın Nisan ayı toplantısına konuk olan Tunçmatik Elektrik A.Ş. CEO'su Mehmet  Özer, genç işadamlarına Türkiye’de güneşten elektrik enerjisi üretimiyle ilgili geniş kapsamlı bilgi verdi.

Editör: Haber Merkezi