BAGİAD’ın toplantısında genç işadamlarına seslenen Vali Yılmaz Arslan, Bandırma’ya Türkiye’nin en büyük enerji santralini kuran Sabancı ailesini örnek almalarını istedi. Arslan “ Türkiye’nin en büyük iki ailesinden biri geleceğin yatırım üssü olarak Balıkesir’i gördüklerini belirterek buraya yatırım yapıyor. Sizde bundan ilham alın işlerinizi büyütün” dedi.

Balıkesir Genç İşadamları Derneği’nin toplantısına konuk olan Vali Yılmaz Arslan, genç işadamlarını ailelerinden devraldıkları işleri büyütmeye çağırdı.

Otel Basri’de ki toplantıda konuşan Vali Arslan “Son bir hafta on gün içerisinde önce Çevre Bakanımız ardından Başbakanımız Balıkesir’e geldi. Guru verici tesisler açıldı. Türkiye’nin en büyük doğalgaz dönüşüm santralinin açılışı yapıldı Bandırma’da. 550 milyon euroluk büyük bir yatırım. Orada o yatırımı gerçekleştiren Sabancı Grubu’nun yönetim kurulu başkanı Güler hanım hemen bu faaliyete geçer geçmez ikincisini de yapacaklarını söyledi. Enerji alanında bir grubun yaptığı yatırım 1 milyar 100 milyon euro civarında bir yatırıma denk geliyor ki bunun ne demek olduğunu sizler benden daha iyi biliyorsunuz. Sizlerin babaları-dedeleri bu ülkeye ekonomi, üretim, istihdam anlamında ne katmışsa onu birkaç adım daha ileriye götürme sorumluluğunuz var. Bu sorumluluk bilinciyle çok daha iyi neticeler alacağınıza inanıyorum"dedi.

İzmir-İstanbul Otoyolu yapımını Başbakan Erdoğan'ın bugün gerçekleştirilen törenle düğmeye basarak başlattığına dikkat çeken Vali Arslan, gençlere şöyle seslendi:

OTOYOL BALIKESİR'İN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK

" Bu yol bizim Balıkesir’den geçiyor. İnanın Balıkesir artık hem İzmir’e, hem İstanbul’a hem Bursa’ya şimdi olduğundan daha yakın bir mesafede olacak. Yakında bunu göreceksiniz büyük kentlerdeki büyük sanayicilerin buralara yatırım için akın halinde olduğunu göreceksiniz. Hafta sonu Güler Sabancı hanımın anlattıklarından edindiğim izlenim budur. Güler hanım ‘Biz bu bölgeyi yeni yatırım üssümüz olarak görüyoruz’ dedi. Bunu söyleyen Türkiye’nin en büyük sanayici iki ailesinden birisi. Bu anlamda lütfen ümit var olun, moralli olun, kendinizi buna göre planlayın. Türkiye’de borçlanma açısından çok müsait bir ortam var. Her şeyi kendi paranızla yapmanız gerekmez. Balıkesir’de hep beraber olmayan şeyleri yapmaya başlayalım. Türkiye’nin en güzel etini üretiyoruz ama en güzel şekilde sunabiliyormuyuz? sunamıyoruz. Şu ilde gelecekte özellikle konaklama anlamında ciddi boşluk olacak. Bunları değerlendirin.”

BALIKESİR YATIRIM İÇİN CAZİP BÖLGE

16 aydır Balıkesir’de valilik yaptığını kaydeden Arslan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Balıkesir’in her bölgesinde çok ciddi yatırım arzusunda olan gerek Balıkesir’den gerek dışardan insanlar geliyor her hafta 2-3 grupla görüşüyorum. Balıkesir özellikle belirli alanlarda yatırım yapmak için cazip bir ortam. Geçtiğimiz hafta TRT’de yayınlanan canlı programda Balıkesir’in tarımını, sanayisini, hayvancılığını, madenciliğini, jeotermal potansiyelini anlattık. Bir ilin tanıtımı 3-5 günlük etkinliklerle yapılacak bir konu değil. Tanıtım sürekli bir etkinlik ara verilmeksizin geliştirilerek yapılması gereken bir dizi etkinlik. 10.10.2010 da Balıkesir olarak başlangıç yapalım istedik. Ne yapacağımızı görelim dedik. Belediye, odalarımız, meslek kuruluşları ve bizim kendisinden yardım talep ettiğimiz herkes beni şaşırtacak derece katkıda bulundu. Bu bize moral, güç, enerji verdi. Balıkesir’i tanıtmak derken yanlış algı oluşmasın. Balıkesir zaten tanınacağı kadar tanınıyor. Biz Balıkesir’in potansiyelini tanıtmak istiyoruz. Balıkesir’in yatırımcılar açısından ne kadar cazip bir yer olduğunu anlatmak istiyoruz.”

BAGİAD Başkanı Mert Yavuz, Vali Arslan’a plaket vererek teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi