BALIKESİR İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde müdür yardımcısı olarak görev yaparken, Vali Yılmaz Arslan'ın da istemi doğrultusunda İş-Kur Müdürlüğü'ne atanan İlhan Aslan, kısa sürede büyük projelere imza attı.
Bugüne kadar varlığıyla yokluğu belli olmayan İŞ-KUR, Aslan dönemiyle birlikte müthiş bir ivme kazandı. Açtığı 'iş garantili kurslar' sayesinde çok sayıda kişiyi ekmek sahibi olmasına aracılık eden İŞ-KUR müdürü İlhan Arslan, mevsimlik işçiler adına da hiç kimsenin aklında olmayan bir projeye imzasını atarak, Balıkesir'e yaklaşık 1 trilyon liralık para aktarılmasına öncülük eden projenin mimarı oldu.

İL İZLME KURULU OLUŞTURULDU.

İş-Kur İl Müdürü İlhan Aslan Balıkesir’de Vali Yılmaz Arslan Başkanlığı’na İl İzleme Kurulu’nun kurulduğunu belirtti. Aslan Mevsimlik Tarım İşçileri Projesi’nin hazırlanıp onaylandığını söyleyerek, 941.200 TL ödenek geldiğini ifade etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer mevsimlik gezici tarım işçilerinin sorunları ile yakından ilgileniyor. Mevsimlik gezici tarım işçisi olarak çalışmak amacıyla bulundukları illerden başka illere aileleri ile birlikte gitmek zorunda olan vatandaşların sorunlarının tespiti ve bu sorunların giderilmesi amacıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer’in görevlendirdiği Müsteşar Yardımcısı Ahmet Zahteroğulları Başkanlığında İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı; Ulaştırma Bakanlığı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü, Türkiye İş Kurumu, tarım işkolunda örgütlü en çok üyeye sahip işçi sendikası ile Türkiye Ziraat Odaları Birliği temsilcilerinin katılımı ile mevsimlik tarım işçileri izleme kurullarının oluşturulması öngörüldü.

BUGÜNE KADAR KİMSE HABERDAR DEĞİLDİ
İş-Kur Müdürü İlhan Aslan, bu kapsamda Balıkesir’de Vali Yılmaz Arslan’ın başkanlığında İl İzleme Kurulu, ilçelerde de kaymakamların başkanlığında ilçe izleme kurullarının oluşturulduğunu ifade etti. Gezici tarım işçilerinin eğitim, sağlık, altyapı, barınma, sosyal çevre ilişkilerinin iyileştirilmesi ile ilgili olarak 2010 yılı için Özel İdare Müdürlüğü ve İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından Mevsimlik Tarım İşçileri Projesi’nin ( METİP) hazırlandığını kaydeden Aslan, hazırlanan projenin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından onaylandığını müjdeleri.
Söz konusu kaynaktan yararlanılması noktasında tek başına 'aslanlar gibi' çalışıp hazırladığı projesi onay alan Aslan, şunları kaydetti:

ASLANLAR GİBİ ÇALIŞIP 1 TRİLYONU BALIKESİR'E KAZANDIRDI

“Bu proje kapsamında çadır kiralama ve zemin tesviyesi, Kolaylık tesisleri için: Seyyar tuvaletler, seyyar duşlar, fosseptik çukurları, çöp bidonları, su depoları, pişirme-bulaşık ve çamaşır yıkama yerleri, çocuk parkları, jeneratör alımı, Sağlık hizmetleri için: Tam donanımlı mobil sağlık aracı alınması, çevre sağlığı, ilaçlama ve diğer giderler için Balıkesir İl Özel İdaresine METİP kapsamında 941.200,00 TL kaynak tahsis edilerek aktarılmıştır. Yukarıda belirtilen hizmet ve malzemeler yapılacak planlama ile gezici tarım işçilerinin yoğun olduğu bölgelere dağıtılacak. Mevsimlik gezici tarım işçisi olarak çalışmak amacıyla bulundukları illerden diğer illere aileleri ile birlikte gidenlerin bu süreçte ulaşım, barınma, eğitim, sağlık, güvenlik, sosyal çevreyle ilişkiler, çalışma ve sosyal güvenlik bakımından mevcut durumlarının iyileştirilmesi sağlanacak."

Bu arada, Aslan'ın gayretleri sonucu gerçekleşen proje kapsamındaki ödenek, Balıkesir İl Özel İdare Müdürlüğü'nün hesabına aktarıldı.

Editör: Haber Merkezi