AK PARTİ Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşcu ve beraberindekileri konuk eden İşkur İl Müdürü Nazım Balcı, kurum çalışmaları hakkında bilgi aktarımında bulundu.

Balıkesir'de müdürlüklerine kayıtlı işsiz sayısının Ağustos 2011 sonu itibariyle 24 bin 688 olduğunu ifade eden İşkur İl Müdürü Balcı, bu yılın ilk 8 aylık döneminde 4 bin 301 kişinin özel sektörde işe yerleştirildiğini söyledi.

12 BİN KİŞİDEN 5 BİNİ İŞ SAHİBİ OLDU

Yıl içinde bir işe yerleştirilmek üzere işverenlere önerilen 12 bin 675 kişiden 5 bin 5 kişinin kamu ve özel sektörde işe yerleştirildiğini kaydeden Balcı, "İl Müdürlüğümüzce gerek iş arayanların kısa bir zamanda işe yerleştirilebilmesi gerekse işverenlerin işgücü ihtiyaçlarının karşılanabilmesi amacıyla dinamik bir süreç izlenerek personelimizce işyeri ziyaretleri gerçekleştirilmekte ve bu ziyaretler sırasında Kurum mevzuatı ve işverenlerin yükümlülükleri konusunda da bilgilendirmeler yapılmaktadır. 2010 yılının ilk dokuz aylık döneminde 158 işyeri ziyaret edilmişken bu yıl aynı dönemde 781 işyeri ziyaret edilmiştir.

İŞGÜCÜ UYUMU İÇİN 5 MİLYON 412 BİN LİRA

İşgücü uyum hizmetlerinden (aktif işgücü politikaları) yararlanan sayısı 2010 yılının ilk dokuz ayında 2 bin 531 iken 2011 yılının aynı döneminde bu hizmetlerden yararlanan sayısı ise 2 bin 810 kişidir. Bu hizmetlerle söz konusu kişilerin meslek edindirerek veya mesleklerini geliştirerek işe yerleştirilmesi veya kendi işlerini kurmaları hedeflenmiştir.

Mesleki eğitim faaliyetlerinden yararlanarak işe yerleşenlerin sayısı 2010 yılının ilk dokuz ayında 240 kişi iken, 2011 yılında bu hizmetten faydalanarak işe yerleşen sayısı 779 kişi olmuştur.

Bir meslek eğitim alanların sayısı bir önceki yıla göre yüzde 10 artarken, bu faaliyetler sonucu işe yerleşenlerin sayısındaki artış oranı yüzde 225’dir. İşgücü uyum faaliyetleri kapsamında 2011 yılı ilk dokuz aylık dönemde ilimizde kullanılan veya sözleşmeye bağlanan kaynağın tutarı 5 milyon 412 bin 758 liradır.

İŞSİZLİKLE MÜCADELE İÇİN 11 MİLYON LİRA

Ayrıca İl Müdürlüğümüzce İşsizlik sigortası faaliyetleri de (pasif işgücü politikaları) yürütülerek kendi istek ve iradesi dışında işten çıkarılanlara işsizlik sigortası ödemeleri yapılmaktadır. Bu anlamda İl ve Bandırma Şube Müdürlüğümüze başvuran 3 bin 393 kişiden 2 bin 467’si İşsizlik sigortası ödemesine hak kazanmıştır. Ödeneğe hak kazananlara yıl içerisinde yapılan ödeme tutarı 5 milyon 726 bin 765 liradır.

Gerek aktif gerekse pasif işgücü politikaları sonucu ilimizde kullanılan kaynağın toplamı 11 milyon 139 bin 523 liradır. Özellikle aktif politikalarla (İşgücü yetiştirme kursları, Toplum yararına çalışma programları, İşbaşı eğitim programları) ilimizde daha fazla vatandaşımızın nitelik kazanarak bir işe yerleştirilmesine ve ilimiz ekonomisine katkı sunulmaya artan oranda devam edilecektir” dedi.

İŞSİZLİĞİ AZALTMAK İÇİN GAYRET EDİYORUZ

İşkur İl Müdürü Nazım Balcı'yı ziyaret eden Ak Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşcu, işsizliğin minimum düzeye indirilmesi için hükümet olarak büyük gayret sarf edildiğine değinerek, "Her geçen gün işsiz vatandaşımız artıyor. Kimi mezun oluyor, kimi işten çıkarılıyor, kimi daha okurken çalışmak zorunda kalıyor. İşte bu da İşçi Bulma Kurumunun önemi ortaya çıkıyor. Binlerce vatandaş umut kapısı olarak bu kapıyı çalıyor. Görevinizin meşakkatini anlıyor, çalışmalarınızda başarı ve kolaylık diliyorum" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi