Kentin ünlü ve etkili isimleri Faruk Kula ve Rona Yırcalı'nın BSO başkanı olarak görmek istediği Hasan Ali Eğinlioğlu'na karşı BASİAD Selçuk Savaş'ı aday gösterdi.  BASİAD yöneticileriyle birlikte düzenlediği toplantıda Selçuk Savaş, "Dedelerin, ninelerin ve otrunların birlikte yaşadağı bir Balıkesir olması için çalışacağız" diyerek Balıkesir Sanayi Odası başkanlığına adaylığını açıkladı.

Güney Marmara Sanayici ve İşadamları Federasyonu Başkanı İsa Tamer Çelik, Balıkesir Sanayici ve İşadamları Derneği (BASİAD) Başkanı Abdullah Bekki ile birlikte gazetecilerin karşısına çıkan Selçuk Savaş, "kimsenin adamı değilim" mesajını vererek sözlerine başladı. 
 
Balıkesir Üniversitesi'nin gelişimi noktasında uzun yıllar emek veren Prof. Sabri Savaş'ın oğlu olan Selçuk Savaş  kent ve ülke ekonomisine soğutma sanayiinde faaliyet gösterdiği işiyle katkı sağlıyor. 

"KİMSENİN ADAMI DEĞİLİM"
Savaş, “Bizler asla kişisel çıkar ve hedeflerimiz ile bu yola çıkmadık ve bu yolda Balıkesir sanayisinin, girişimcisinin ve Balıkesir Sanayi Odası Üyelerinin menfaatleri doğrultusunda yürüyeceğimizin sözünü veriyoruz. Ekibimizle birlikte Balıkesir Sanayi Odası yönetimine Balıkesir Sanayi Odası Üyelerine hizmet etmek amacıyla adayız." diye konuştu. 
Seçilmesi halinde yapmayı planladığı işlerden örnekler veren Selçuk Savaş, konuşmasının sonunda birlik-beraberlik vurgusu yaparak şunları söyledi: 
 
"Balıkesir sanayisinin büyüyebilmesi rekabetçi yenilikçi olabilmesi için gençlerimizin, çocuklarımızın, büyüklerin torunlarının geleceği için hep beraber bulunduğumuz noktadan ileri gitmek zorundayız. Bu şehrin önemli değerlerinden bir tanesi olan Sanayi Odası yönetimine BASİAD şemsiyesi altında bu nedenle aday oldum.
Tek hedefimiz mevcutta ve ilimize göç edecek tüm kesimlerin çocuklarının bu şehirde dedeleri büyükanneleri ile hep beraber iş aş bolluğu içinde gelecekten emin olarak yaşamaları için çalışmaktır.” 
Editör: Haber Merkezi