Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sanayi Odaları Konsey Toplantısı'nda sanayicilerin sorunları masaya yatırılırken Balıkesir önemli bir fark yarattı. 
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun da katılımıyla gerçekleştirilen TOBB İkiz Kuleler'deki toplantıda, 2016'da yılındaki gelişmeler ve beklentiler değerlendirildi.
İki bakanlı toplantıda Balıkesir farkı
Balıkesir Sanayi Odası (BSO) Başkanı İsmail Uğur da, Bakan Bülent Tüfenkci ve Bakan Fikri Işık ile görüşerek bölgesel yatırım olanaklarıyla çözülmesi gereken öncelikli sorunları aktardı.
Başkan Uğur, BSO' nun geçtiğimiz Pazartesi akşamı Edremit’ te gerçekleştirilen Balıkesir Ekonomik İstişare Toplantısı hakkında bilgi verdi.
Uğur, "Balıkesir'de iki ay arayla bir ilçede düzenlediğimiz istişare toplantısında ilin dinamiklerini buluşturarak sorunların yerinde çözülmesine gayret ediyoruz.
Her şeyi devletten bekleme alışkanlığı Balıkesir'de büyük ölçüde aşıldı. Balıkesir, sanayi yatırımları yönüyle fevkalade üstün avantajlara sahip.
Özellikle Türkiye'nin ilk yerli otomobiline en uygun yatırım alanının Balıkesir olduğu konusundaki ısrarımızı sürdürüyoruz.
Altyapı, ulaşım, pazarlama olanaklarıyla Balıkesir'in desteklenmesiyle Türkiye'ye önemli ölçüde katma değer sağlayabileceğimize inanıyorum"
dedi.

Her iki bakan da ilgiyle dinledikleri Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur'un değerli bilgiler verdiğini belirterek teşekkür etti.
Editör: Haber Merkezi