Forbes, Türkiye'nin en yaşanılabilir kenti olarak Trabzon'u seçti

Aldığı yatırımlar ile her geçen gün yıldızı yükselen Trabzon, Forbes Dergisi tarafından Türkiye’nin en yaşanılabilir kent seçildi. Araştırmada Türkiye’deki kentlerin yaşama ve iş yapma özelliklerini ne ölçüde bir arada barındırabildiği ortaya konuldu.

Forbes Dergisi tarafından bu yıl ikincisi yapılan ve Kasım sayısında yayınlanan ‘İş Yapmak ve Yaşamak İçin En İyi Kentler’ araştırması yayınlandı.

Araştırmada Türkiye’deki kentlerin yaşama ve iş yapma özelliklerini ne ölçüde bir arada barındırabildiği ortaya konuldu. Buna göreTrabzon iki kategoride hızla yükselişe geçerken; araştırmada denge yakalamış üç kent öne çıktı. Trabzon, Muğla ve Eskişehir iş yapmak ve yaşamak için en iyi kentler seçildi.
NÜFUSU EN KALABALIK 28. KENT
Araştırmada yıldızı parlayan kent Türkiye’nin nüfus bakımından 28. şehri Trabzon oldu. Önceki yıllarda Türkiye’nin yaşanılabilir 4’üncü kenti seçilen ve Türkiye’nin en temiz kenti unvanına sahip olan Trabzon bu unvanlarına bir yenisini daha eklemiş oldu.

Trabzon’un yaşam kalitesinde Türkiye birincisi olmasında; kendine yetebilmesi, sosyal imkânlara erişim, yeşil alan ve su kullanımı nüfusuna göre yeterli olması, Üniversitesi ve Avrupa Birliği Hibe Programı tarafından Türkiye’deki 15 cazibe merkezinden biri olması gösterildi. Araştırmada ayrıca Trabzon’un, iş yapma sıralamasında üç kategoride de ilk 20’de yer alması dikkat çekti.


Editör: Haber Merkezi