YENİDEN KOLLARI SIVAMA ZAMANI
Vali Ersin Yazıcı başkanlığında "Millî İstihdam Seferberliği" toplantısı yapıldı.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın işsizliğin azaltılmasına yönelik yaptığı çağrının ardından Vali Yazıcı başkanlığında "Çalışma Hayatında Millî Seferberlik" adı altında toplantı yapıldı.
Toplantıya Vali Ersin Yazıcı'nın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, oda başkanları,  kurum müdürleri, STK temsilcileri ve yatırımcı, sanayici iş adamları katıldı.

BALIKESİR VE ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI  
Toplantıda, katılımcılara özel sektöre verilecek teşviklerin düzenlendiği 687 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ilgili bilgi verilirken; istihdam seferberliğinin hem çalışan hem de işveren açısından bir fırsata dönüştürülmesi, ilimizde istihdamın dolayısıyla da üretimin arttırılarak Balıkesir ve ülke ekonomisine katkı sunulması konusunda yapılması gerekenler görüşüldü.
GEÇMİŞTEN GELEN KÖKLÜ TİCARET KÜLTÜRÜ
Toplantıda yaptıkları konuşmalarında, Balıkesirli sanayicilerin geçmişten gelen köklü ticaret kültürüyle Türkiye'nin ve Balıkesir'in kalkınmasına her zaman büyük katkı sağladığını söyleyen Vali Yazıcı, "TOBB Ekonomi Şurası'nda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından startı verilen ve daha sonra 9 Şubat tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 687 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK ) ile mevzuatı şekillenen İstihdam Seferberliği ile ilgili birinci elden ilgili kurum temsilcileri ile birlikte sizleri bilgilendirmek amacıyla böyle bir toplantıyı düzenledik."dedi.
BÜYÜK BİR HEYECANLA YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ

İstihdam Seferberliğine her kesimin destek olması gerektiğini vurgulayan Vali Yazıcı, "Herkesin, her kurum ve kuruluşun, meslek odalarının ve resmi kurumların bu sürece katkıda bulunması önemlidir.
Balıkesir olarak büyük bir heyecanla yolumuza devam ediyoruz. Bu doğrultuda başlatılan büyük çalışmalar, 2023 yılı hedefleri kapsamında hem Türkiye'yi hem de Balıkesir'i güçlü, gelişmiş ve kalkınmış bir geleceğe doğru taşımaktadır. 2023 hedeflerine yürüyüşümüzde Balıkesir, güçlü bir şekilde destek verecektir. Ülkemizi dünyanın ilk 10 büyük ekonomisine sahip ülkesi arasına taşırken Balıkesir'in de Türkiye'nin en büyük kentleri arasında olması için çaba içerisindeyiz
."dedi.
BİZE YAKIŞANI YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Türkiye'nin 15 Temmuz'da çok acı, çok kötü bir olay yaşadığını hatırlatan Vali Yazıcı, "Bu kara günden iyiye gidiş için biraz daha gayret etmenizi istiyorum. Bizim halkımız bütün zorlukların üstesinden gelmiştir.  Balıkesir olarak bize yakışanı yapmaya devam edeceğiz. Ülkemiz feraha, mutluluğa, zenginliğe sizler sayesinde kavuşsun. Atalarımızın bizlere en büyük mirası cennet vatanımızın güçlenmesini ve dünyada söz sahibi olmasını hazmedemeyen dâhili ve harici düşmanlarımıza karşı tarihte defalarca kez sergilediğimiz birlik ve beraberlik ruhunu sizler de her şart altında göstermeye devam ederek en güçlü cevabı vereceksiniz. Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023'e geldiğinde, güçlü demokrasisi, dev ekonomisi, birlik ve beraberliğini daha da pekiştirmiş yapısıyla Türkiye'nin dünyada hak ettiği yere geleceğine inanıyorum. Balıkesir; barındırdığı dinamik unsurlarla 2023 hedefine ulaşabilecek güçtedir. Bu ülke bizim, biz çalışırsak, biz gayret edersek bu ülke kalkınacak." dedi.
VATANINI VE MİLLETİNİ SEVEN HERKES GÖREVİNİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPMALI

Ekonominin küçük parçalardan oluştuğunu ve bu parçaların çoğaltılması gerektiğine işaret eden Vali Yazıcı ,"15 Temmuz'da yaşanan hain darbe girişimi göstermiştir ki; bizim bizden başka dostumuz yoktur. Vatanını ve milletini seven herkes görevini en iyi şekilde yapmalı. Böylelikle ülkemiz gelişip büyüyecek. Bunun için siz sanayicilerimize büyük görev düşmektedir. Ben Balıkesir Valisi olarak görev yaparken bana bağlı kurumlardan sanayicimizin önüne bir taş çıkartılmayacak. Küçücük bir çakıl taşına ayağınızın takılmayacağının sözünü vermek için buradayım." şeklinde konuştu.
ÇALIŞAN İÇİN 773 TL DEVLET KATKISI
İstihdam seferberliğinde devlet, istihdamı gerçekleştiren kuruluşa önemli destek sağlayacak. İstihdamda 1.404 TL asgari ücret üzerindeki SGK primi, vergi ve İşsizlik Fonu ödemesini devlet karşılayacak. Böylece firma çalışan sayısı dışında yeni bir istihdam sağladığında, işçi için ödenecek 773 TL'lik vergi ve diğer giderleri devlet karşılamış olacak.
Editör: Haber Merkezi