Balıkesir'in Kepsut ilçesinde 1974 yılında kurulan ve "big-bag" olarak adlandırılan çuvalları imal eden Yırcalı Şirketler Grubu bünyesindeki Yersa Sentetik A.Ş., Jandarma Genel Komutanlığı'na siper çuvalı satıyor.

Yersa A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sinan Yırcalı, 2010 yılındaki görüşmeler neticesinde proje geliştirdiklerini söyledi. Üzerinde bir yıl çalıştıkları projeyle karakol önlerine ve sınır karakollarına, havan topları ve roketatar mermilerine karşı dayanıklı çuval üretimine başladıklarını ifade eden Yırcalı, "Jandarma Genel Komutanlığı'na, 3 milyon adet kum çuvalı ve 15 bin adet big-bag sattık. Bu çuvallar, uzun bir çalışmanın sonuçunda geliştirildi. TÜBİTAK ve diğer laboratuvarlarda denendi ve başarılı oldu." dedi.



KEPSUT İLÇESİNE HAYAT VEREN YATIRIM

Kepsut ve köylerinde 37 yıldır çuval üretimi yaparak bölge ekonomisine yılda 9 milyon TL katkı sağlayan Yırcalı Şirketler Grubu’na ait YERSA Sentetik Dokuma Sanayii A.Ş., Kepsut’ta ABD’ye Big-Bag ihracatı yapacağı 100 kişinin çalıştığı yeni atölyesini açtı.

YERSA Sentetik Dokuma Sanayi ve Ticaret A.Ş., Kepsut ve Saraç Köyü’nde sürdürdüğü sentetik ambalaj mamulleri üretimini, yeni yatırımlarla güçlendiriyor.



YERSA A.Ş.’nin Kepsut’ta 100 kişinin çalışmaya başladığı yeni üretim atölyesi YERSA A.Ş. Muharras Üyesi Sinan Yırcalı, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, İş-Kur İl Müdürü İlhan Aslan’ın katıldığı törenle açıldı.

1.5 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Yırcalı Şirketler Grubu’nun Kuruluşu olan YERSA A.Ş., bölgeye yaptığı yatırımlarla köyden kente göçü önlerken 10 milyon dolara ulaşan ihracatıyla da ülke ekonomisine katkı sağlıyor.



Yırcalı Şirketler Grubu’nun veliahtlarından Sinan Yırcalı, 2010 yılındaki global krizde alternatif pazarlara yöneldiklerini belirterek “ İşçi çıkışı yapmadan, mevcut istihdamı artırarak devam ettik. 2011 yılına umutla bakıyoruz.

Un, yem, narenciye, gıda, gübre, çimento, maden sektörleri içindeki pazarlama ağımızı genişletmeyi düşünüyoruz.

Mevcut Big-Bag üretimimizi artırarak, 2010 yılının 2. yarısında 1.5 milyon dolarlık yatırıma başladık, yatırımlarımızı 2011’in 2. çeyreğinde tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.

JANDARMANIN SİPERLERİ YERSA’DAN

YERSA A.Ş., 2010 yılından itibaren Jandarma Genel Komutanlığı’nın ülke genelinde siperlerde kullandığı kum dolu çuvalları da üretmeye başladı.

Geçtiğimiz yıl Jandarmaya 3 milyon adet siper çuvalı teslim ettiklerini bildiren genç işadamı Yırcalı “Jandarma Genel Komutanlığı ile kum siperliği çalışması başlattık. Orduya mal satmanın ve geçilen testlerin zorluğu ortada. Bu yeni çalışmamız grubumuz için övünç kaynağı. Sınır karakollarında roketatar saldırılarına karşı kullanılan siperlerdeki çuvallar fabrikamızda özel kumaşlardan yapılıyor” diye konuştu.

YENİ PAZAR ABD

YERSA A.Ş. olarak ABD pazarına girmek için çalışma başlattıklarını anlatan Sinan Yırcalı şöyle devam etti “ ABD’ye önümüzdeki 3 ay içerisinde ihracata başlamayı planlıyoruz. Yeni açılışını yaptığımız tesisimizde ürün gamımızı yenileme ve ihracata yönelik. ABD pazarı hatayı affetmeyen, kalitenin kontrolünün öne çıktığı bir yer. Üretim çalışmalarımızı buna yönelik sürdürüyoruz”dedi.

YERSA KEPSUTLULARIN BAŞ TACI

Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul ise ilçede oturanların iş için Balıkesir'e gidip gelmek zorunda kaldığını belirterek, "Yersa'nın bu yeni yatırımlarıyla hem ilçemizde işsizlik önemli ölçüde azaldı hem de ekonomik güç yükseldi. Bu yeni yatırımlarından dolayı Yırcalı ailesine teşekkür ediyoruz." dedi.

İŞ-KUR KURS DESTEĞİ VERİYOR

İş-Kur İl Müdürü Aslan da Kepsut'un istihdam sıkıntısının Yersa'nın yeni yatırımıyla daha da azaldığını, ayrıca atölyelerde 50 işsizin 6 ay süreyle ihtidam edilerek big-bag operatörü olacağını ifade etti. Törenin ardından Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yırcalı, Belediye Başkanı Cankul ve İş-Kur İl Müdürü Aslan, açılış kurdelesini keserek atölyelerde incelemede bulundu.

Editör: Haber Merkezi