Yatırım protokol töreninde Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Kale Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur ve Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler tarafından yer tahsis sözleşmesine imza atıldı.
Tesiste; seramik yapıştırıcıları, derz dolguları, su ve ısı yalıtım malzemeleri, iç ve dış cephe boyaları ve dekoratif dış cephe sıvaları üretilecek.

KALE GRUBU TÜRKİYE’DE LİDER AVRUPA’DA 5.

Protokol töreni Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler’in konuşması ile başladı. Balıkesir’in yeni yatırımlar ile gelişmeye başladığını söyleyen Ermişler, Kale Grubu yöneticilerine yatırımlarından ötürü teşekkür etti. Daha sonra Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur bir konuşma yaparak Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’nin ülke ekonomisine ciddi katkılar sunmaya başladığını söyledi. Uğur, “Ulaşım, alt yapı, haberleşme, enerji dağıtım ve birçok alanda sanayicilere sağladığı kolaylıklar ile ülkemizin en önemli ve çağdaş organize sanayi bölgelerinden biri olma yolunda hızla ilerliyor. Bir yandan Hükümetimizin ulaşım politikaları; İzmir-İstanbul otobanı, Çanakkale Boğaz Köprüsü Tren geçiş Projesi, Hızlı Tren Sistemi, Lojistik Köy gibi projeler Balıkesir’i yatırımcılar açısından cazibe merkezi kılıyor.

Diğer yandan tüm yerel kurumların da işbirliği içinde hareket etmesi şehri üretim üssü haline getiren etkenlerden biri. Hızla büyüyen bu aileye yapı kimyasalları üretim ve satış kapasitesinde Avrupa’da ilk 5 içerisinde yer alan Kale Grubu’nun katılması bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor.
Ayrıca önümüzdeki günlerde yeni yatırımların geleceğinin de müjdesini vermek istiyorum. Balıkesir’in ekonomisini zirveye taşımaya kararlıyız. Bu vesileyle bölgemize yapılan bu yatırımda emeği geçen başta Sn. Zeynep Bodur Okyay olmak üzere herkese teşekkür ediyorum
” diye konuştu.

YATIRIM 5 YIL İÇİNDE DAHA DA BÜYÜYECEK

Protokol töreni Kale Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay’ın konuşması ile devam etti. Annesinin Balıkesirli olduğunu ve dedesinin de Balıkesirli rahmetli sanayici Şeref Eğinlioğlu olduğunu ifade eden Bodur, Balıkesir’i kendi kenti gibi gördüğünü söyledi. Türkiye’nin sürekli gelişen yenilikçi sanayisi ile büyüme kararlılığında olduğunu belirten Okyay, “Balıkesir, sanayi aşkını yaşayan ve yaşatan önemli bir kent olması bizdeki yerini çok farklı kılıyor. Bu bağlamda Balıkesir Valiliği’nin, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin ve ilgili kurumların etkili işbirliği,  Balıkesir Sanayi Odası gibi önemli bir kurumun başında genç ve başarılı bir sanayicinin bulunması şehrin geleceğine güvenimizi arttıran önemli etkenlerden. Bugün Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’nde tahsis ettiğimiz 50 dönüm arazi üzerine kuracağımız 12 bin 500 metrekarelik tesisimizin protokolünü imzalamak için burada bulunuyoruz. Projenin ilk etabını 2017 sonbaharında faaliyete geçirmeyi hedefliyoruz. Seramik yapıştırıcıları, derz dolguları, su ve ısı yalıtım malzemeleri, iç ve dış cephe boyaları ve dekoratif dış cephe sıvalarının üretileceği tesisimizde yaklaşık 300 kişi istihdam edilecek ve yatırım tutarımız 30 milyon TL olacak. Tesisin faaliyete başlaması itibariyle 5 yıl içerisinde kapalı alanımızı 20 bin metrekareye çıkarmayı düşünüyoruz. Hem Kalekim’in daha da büyümesine imkan sağlayacak hem de Balıkesir’in gelişmesine katkıda bulunacak bu tesis bize gurur ve sevinci aynı anda yaşatıyor. Kale Grubu ve Kalekim ailesi adına bizlere göstermiş olduğunuz yakın alaka için teşekkür ediyor, bu yatırımımızın Balıkesir ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

BAŞKAN UĞUR: “YATIRIMCININ YANINDAYIZ”

Bodur ardından konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, yeni yatırımının Balıkesir’e hayırlı olmasını diledi. Kale Grubunun daha önce de Balıkesir’de hayır işlerine imzalar attığını söyleyen Başkan Uğur, “Daha önce Zeynep Hanım da bahsetti, rahmetli İbrahim Bodur abimizin kızı, Balıkesir’de sanayinin duayeni rahmetli Şeref Eğinlioğlu’nun torunu. Bu yatırım çok önemli. Kale Grubu’nun Balıkesir’in merkezinde olsun, Bandırma ilçemizde olsun yapacağı yatırımlarda Büyükşehir olarak elimizden gelen yardımı yapıyoruz. Kale Grubu yıllardır rahmetli İbrahim Bodur abimizin hayır konusunda Balıkesir’de çok eserleri var. Ben belediye başkanı olduktan sonra Zeynep hanımla da bir görüşmemizde bir yine hayır kurumuna çok büyük destekte bulundular Allah razı olsun. İnşallah bu yatırımlar Balıkesir’de devam edecek. Balıkesir’de Valimiz, belediye başkanları, OSB yönetimimiz ve diğer oda başkanlarımız ve bizde her zaman yatırımın yanında ve destekçisiyiz” şeklinde konuştu.


VALİ YAZICI: “BALIKESİR CUMHURBAŞKANIMIZIN HEDEFLERİNE CANIGÖNÜLDEN İNANIYOR”

Başkan Uğur ardından son olarak Vali Ersin Yazıcı konuştu. Birkaç ay önce Balıkesir’de göreve başladığını söyleyen Vali Yazıcı, “Sayın Cumhurbaşkanımızın koymuş olduğu 500 milyar ihracat hedefine canı gönülden inanan ve bu ihracat hedefini arttırmak isteyen. Gerçekten isteyen ve gönüllü bağlılığı ile burada Organize Sanayi Bölgesi yöneticilerimiz, sanayicilerimiz var. Balıkesir olarak bu hedefe ne kadar büyük katkı sunabiliriz diyen bir çok kişi ve kuruluş var burada. Dolayısı ile bu yatırımı Balıkesir’de yapmış olduğunuz için biz sizlere teşekkür ediyoruz. Bu hedefe heyecanla koşan ekip, yeni yatırımlar yapmanıza sebebiyet verecek. Bu yatırıma kadar verdiğiniz için mutlu olacağınızı düşünüyorum. Hayırlı uğurlu olsun diyorum. Balıkesir büyük işlere büyük adımlar ile ilerleyecek” dedi.

Konuşmaların ardından yatırım protokolü imzalandı.  Protokol töreni ardından Kale Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur ve Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler’e el yapımı ile işlenmiş seramikler hediye etti. Tören sonunda Kale Gurubu Yönetim Kurulu üyeleri ve Organize Sanayi Bölgesi Mütevelli Heyeti hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör: Haber Merkezi