BALIKESİR Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nin (EKK) 36’ncı Olağan Genel Kurulu’nda, Erol Ayvaz ve Niyazi Tunç’un başkanlık için yarıştı. Ayvaz güven tazeledi, 25 yıldır sürdürdüğü başkanlığa bir kez daha seçildi.

Balıkesir EKK’nın bir otelde gerçekleştirdiği genel kurula CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula, Balıkesir Ziraat Odası Başkanı Sami Sözat, delegeler, komşu il ve ilçelerden gelen konuklar katıldı.

KOOPERATİFİ BİR NUMARA YAPTI

Divan başkanlığını Çanakkale EKK Başkanı İbrahim Ejder’in yaptığı kongrede, mevcut başkan Erol Ayvaz faaliyet raporunu okurken, 2017 yılında 55 milyon liraya yakın yüzde 50 hazine destekli kredi kullandırıldığını, yeni kaydı yapılan 112 ortakla birlikte kooperatifin üye sayısının bin 924’e ulaştığını açıkladı.

AÇIK OYLAMADA EZİCİ ÇOĞUNLUK

Başkan Ayvaz, yeni yapılan kooperatif binasının tamamlandığını, son rötuşların yapıldığını belirtti. Çalışma, hesap ve denetim raporlarının ibra edilmesinin ardından adaylar söz aldıktan sonra seçime gidildi. Ayvaz, listelerin açık oyla olmasını istedi. Başkan adayı Niyazi Tunç itiraz edince yapılan oylamada çoğunluk açık oyla seçimin yapılmasını istedi.

EKİBİNİ DEĞİŞTİRMİYOR


Seçimde mevcut başkan Ayvaz, delegenin büyük çoğunluğunun oyunu alarak yeniden başkan seçildi. Ayvaz’ın yönetim kurulunda İsmail Pala, Sadettin Ercan, Halil İbrahim Demirer ve İbrahim Kuru yer alırken, Denetleme Kuruluna Nuri Kaya ve Hüseyin Kaygısız seçildi. 

Bölge Birliği Temsilcileri ise, Erol Ayvaz, İsmail Pala, Sadettin Ercan ve Halil İbrahim Demirer’den oluştu.

Editör: Haber Merkezi