Sındırgı’da Tarım Seferberliği Devam Ediyor

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde tarım seferberliği devam ediyor. Çiftçilere örnek olması amacıyla oluşturulan lavanta bahçesinde dördüncü hasat heyecanı geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilmişti.

Korona ile mücadele dönemini fırsata çeviren ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekilmedik arazi kalmayacak sözleri üzerine faaliyete geçen Sındırgı Belediyesi örnek iyi tarım uygulaması kapsamında 40 dönüm nohut ekmişti.

Nohut tarlasında ilk hasat gerçekleşti. 40 dönümlük alana ekilen nohutlar Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş, meclis üyeleri, vatandaşlar ve belediye personelinin katılımı ile hasat edildi. Kavurucu bir sıcağın alnında zorlu hasat, çiftçiliğin zorluğunu ortaya koysa da kıraç arazilerinde iyi tarım uygulamasında kullanılabileceğini gözler önüne serdi.

Nohut Hasadı Tamam, Susam Hasada Hazırlanıyor

40 dönümlük arazide hasat işleminin tamamlanmasının ardından 16 tona yakın ürün elde edileceği düşünülüyor. 80 dönümlük arazi üzerinde gerçekleştirilen örnek iyi tarım uygulamasında 40 dönümlük alanda yetiştirilen nohutun yanında 40 dönümde susam önümüzdeki günlerde hasat edilmeye hazırlanıyor.

Başkan Yavaş “Sözde Değil, Hizmetlerimizle Çiftçimizin Yanındayız”

Kırsal da sulu tarımla kalkınmayı hedefleyen Sındırgı Belediyesi gölet projelerine aralıksız devam ediyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, ve DSİ ile birlikte gölet yapım, tamirat ve genişletme çalışmaları sürdürülüyor. Çiftçinin kazancını arttırmak, sulu tarımla alternatif tarım ürünlerine geçişi sağlamak adına yapılan çalışmaların yanında kıraç arazilerin değerlendirilmesi adına da örnek projeler geliştiriliyor.

Yaptığı çalışmalarla çiftçinin her zaman yanında olan ve örnek uygulamalarla alternatif tarım ürünlerin yaygınlaşmasını sağlayan Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş “ Sözde değil, hizmetlerimizle her zaman çiftçimizin yanındayız. Onların işlerini kolaylaştıracak, ekonomik katkı sağlayacak uygulamaların yanında örnek olacak çalışmalar da gerçekleştiriyoruz. Öncelikli olarak örnek lavanta bahçemizi oluşturmuştuk. Bu yıl da korona virüs ile mücadele döneminde ekilmedik arazi kalmayacak sloganı ile çıktığımız yolda nohut tarlamızda ilk hasadımızı gerçekleştiriyoruz. Bereketli eylesin. Vatandaşlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Bu duyarlılığa sahip oldular, neredeyse bu sezon Sındırgı’da ekilmedik arazi kalmadı. Kimileri köylerine geri geldi, tarlalarını ekti. Bu durumda bizleri sevindirdi. “ şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi