BALIKESİR Ticaret Borsası Başkanı, ünlü işadamı Faruk Kula, milletvekili aday belirleme sistemi eleştirdi. Kula “Rejim olarak demokrasiye benimsiyorsak halkın kendi vekilini seçme hakkı elinden alınmamalı. Bu uygulama rejime aykırı.” görüşünü dile getirdi.
 
CHP İl Başkanı İrfan Barış, Merkez İlçe Başkanı Ömür Boyuer ve parti yöneticilerini kabul eden Kula, siyasi partilerin seçimlerde uyguladığı genel merkez yoklama sisteminin demokrasiye aykırı olduğunu söyledi.
Kula şunları kaydetti:
“ Bana göre üyelerin merkez ilçe seçim kuruluna başvurmasıyla, delege seçimlerinin de merkez ilçe seçim kurulunun nezaretinde yapılarak gelmesi lazım ama bunların hepsi zaman ve tercih işi. Esas olması gereken bu.
Partilerde daha önce de gördük ön seçimler yapıldı. Türkiye’de delege seçimlerinin nasıl yapıldığını da yıllardan beri biliyoruz. Bana göre ön seçim yapılmaması halinde tercihin mutlaka yerine getirilmesi gerekli Genel başkanın mutlaka bir kontenjanı olmalı ama bu Türkiye’nin tamamını kapsamamalı.
Kontenjandan seçilen, herkesin vekili olmuyor. O zaman seçilen genel başkanın milletvekili oluyor. Bana göre tercih sisteminin mutlaka olması gerektiğine inanıyorum.
Geçen seçimde olduğu gibi halk ilk üç partide odaklanmaya doğru gidiyor. Toplumun karar mekanizması eskiye göre şimdi daha kolay gibi görünüyor. Kimler çok çalışıp efor sarf ediyorsa, onlar mesafe alıyor.
Bunun için liderlere sizlere ve ilçe teşkilatlarına görevler düşüyor. Son sözü sandıkta seçmen söyleyecek.
Siyasi partilerin iş dünyasına kulak vermesi her şeyden önce bizi heyecanlandırır. Biz iş dünyası olarak bu ülkenin mesafe almasını daha ileriye gitmesini sağlayacak tek şeyin üretimden geçtiğine inanan kişileriz. 
Biz iş dünyası olarak üretenlerin önünün açılmasını üretimin daha ileriye götürülmesi gerektiğini her platformda dile getiren bir kişiyiz.
Çok çalışmalıyız, çok üretmeliyiz. Bunun paralelinde az tüketmeliyiz ki, istediğimiz noktalara ulaşalım”
Editör: Haber Merkezi