BALIKESİR'deki belediyeler arasında AK Partili Kepsut Belediyesi, yeni yılda çalışanlarının yüzünü güldüren toplu sözleşmeye imza attı.

Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, çalışanlarına 4 bin 253 liralık asgari ücretin üzerinde zam verdi. Belediyede en düşük  işçi ücreti net 4 bin 900 lira olarak belirlendi.

Kepsut Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşme görüşmeleri sonuçlandı.

Başkan İsmail Cankul ile sendikanın Balıkesir temsilcisi Savaş Dal arasında imzalanan toplu sözlemeye göre. belediyede çalışan işçilerin maaşı net 4 bin 900 liraya çıkarıldı. 

Mehmet Karabey Kültür Merkezi'nde belediye çalışanlarıyla bir araya gelen başkan İsmail Cankul, şunları söyledi: 

"Biz büyük bir Aileyiz.

2009 yılından buyana Vefalı Yurt Kepsut'umuza hizmet etme onuru ve gururu yaşıyoruz.

Bu hizmet yolunda çalışmalarımızı, hizmetlerimizi Belediyemizin tüm birimleri olarak büyük bir aile olarak gayret ile gerçekleştirdik.

Bizlerle birlikte gayretle çalışan değerli mesai arkadaşlarımızın her daim haklarını koruduk ve korumaya da devam ediyoruz.

En düşük maaş 4.900₺ olacak.

Bugün imzaladığımız toplu iş sözleşmesi ile çalışanlarımızın daha yüksek standartlarda çalışabilmeleri sağladık.

Devletimizin açıklamış olduğu asgari olan 4.253₺ taban ücreti üzerine Balıkesir Hizmet-İş Sendikası ile yapılan görüşmelerin ardından çalışanlarımıza en düşük net 4.900₺ olarak belirlemiş bulunmaktayız. Ayrıca çalışanlarımıza Bayram ikramiyesi ve Çocuk yardımı ve her 6 ayda bir %8 artış ile enfilasyon dengelenmesi gibi hakları da ilave olarak belirlenmiştir.

Görüşmelerimiz boyunca desteklerinden dolayı  Hizmet-İş Sendikası İl Başkanı Savaş Dal'a katkılarından dolayı teşekkür eder,  Toplu sözleşmemizin hepimize hayırlar getirmesini temenni ederim. İnşallah alın terinizle, alnınızın akıyla, helal lokma kazanmayı Allah'ım siz değerli çalışanlarımıza nasip etsin."

Sendika Başkanı İsmail Dal'ın da kısü bir konuşma yaptığı törenin ardından toplu iş sözleşmesine imzalar atıldı.  

Editör: Haber Merkezi