Korona virüsünün Türkiye’de de ortaya çıkmasıyla birlikte vatandaşların yaşadığı korku ve panik arttı. 

Uzmanların virüse karşı korunmada en iyi yöntemlerden birinin "el ve yüz bölgesini kolonyayla hijyenik tutun" şeklindeki açıklaması kolonyaya olan talebi arttırdı.

Türkiye'nin dört bir yanından sipariş alan Balıkesirli kolonyacıların telefonları adeta kilitlendi!

Koronavirüs'e karşı koruyucu bir dezenfektan olduğu uzmanlarca dillendirilen kolonyaya olağan üstü bir ilgi gösteriliyor. 

Türkiye'nin kolonya üretiminde marka şehri Balıkesir'deki vatandaşlar, tüm dünyaya yayılan korona salgını nedeniyle limon kolonyası almak için dükkanlara akın etti.

Dünyayı kasıp kavuran Korona virüsü Türkiye’de de ortaya çıktı. Sağlık Bakanı’nın ‘Bir erkek hastamızda virüs testi pozitif çıktı’ açıklamasının ardından vatandaşlar virüse karşı korunmak için çare aramaya başladı.

Uzmanların ve doktorların virüse karşı el ve yüz temizliğine dikkat çekip, en iyi koruyuculardan birinin kolonya ile dezenfekte olduğunu açıklamasıyla birlikte vatandaşlar kolonyacıların önünde kuyruk oluşturdu.


Kolonya üreticileri ham madde sıkıntısı nedeniyle satışlarına kısıtlama getirdi.

Balıkesir'deki kolonyacılar, bir kişiye 1 litreden fazla satış yapmama kararı aldı.

İnternette kilosu 90 liraya kadar yükselen kolonyanın Balıkesir'deki litre fiyatı ise 35 lira. 

KORONA MESAİSİ
Milli Kuvvetler Caddesi aralığındaki kolonyacılar satışların yüzde 50 artmasıyla taleplere yetişmekte zorlanırken mesai yapmaya başladı.

Bu arada eczanelerde satılan el dezenfektan maddeleri kısa sürede tükendi. Ecza depolarındaki hijyen ve el temizlik ürünleri de kısa sürede bitti.

ELLER SIK SIK YIKANMALI
Korona virüse karşı korunmak için özellikle el ve yüz bölgesinin hijyenik tutulması gerektiğine dikkat çeken uzmanlar, kolonya kullanmanın virüsten korunmanın en iyi yollarından biri olduğunu bildirdi.
> Mahmut Acaröz| Haberci

Editör: Haber Merkezi